Кой транзистор е изключен?

C

ckck20

Guest
Здрасти,
в следните прости схеми как мога да разбера, ако транзистори
са изключени или ON (по този начин IB, IC)? За сега не ми пука за насищане.
Предполагаме, че на транзистори са идентични. (Vbe, б същото). Имайте предвид, че VEE <0
Аз пиша на системата от уравнения
Vin1 - Vbe - (B 1) * (Ib1 Ib2) * R - VEE = 0
Vin2 - Vbe - (B 1) * (Ib1 Ib2) * R - VEE = 0
Но тази система има решение само ако Vin1 = Vin2.
Това означава, когато схематично е напълно симетрични и в този
случай Ibi = Ib2.
Но какво се случва, когато Vin1 не е равно на Vin2?
Как е решен?
Благодарности.
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

В дъното на scematic имате постоянен ток I0 източник = (VinDC 12 V) / Р.
Когато и двете напрежения са равни, и от двете транзистори са Ic = I0 / 2.
Когато един напрежението от едната страна е малко по-голямо, а след това му транзистор е малко по-голям Vbe, и ще отнеме повече ток (Знаеш ли IC (Vbe) характеристики).
Можете да approximatelly изчисляване на разстояние състояние, когато ти казват, че Ic на един транзистор е около 100 пъти по-голяма от другата, и използването уравнения IC (Vbe) за двете транзистори.

За по-лесно позоваване нека използваме номера: Vbe = 0.7V б = 100
Нека също така поема Vin2 = 0.8V и ние трябва да се намери максималната стойност за Vin1 транзистор 1, за които е изключен.
След това, което ти каза, че накрая, че Vin1max = 0.8V.Затова, ако Vin1 <0.8V T1 = OFF.
Сега, ако имаме Vin1 = 0,7 0,1 грях (2 пи фута) (DC AC) в зависимост от това, което ние открихме по-рано T1 трябва да бъде винаги на разстояние, защото Vin1 е между 0,6 и 0.8V.Така ли е?
НО Pspice ми дава, че T1 = грях, когато (..)> 0 => Vin1 = [0,7, 0,8].
Къде е грешката?

Т1, Т2 разстояние -> Ve =- 12V -> Vin1 / 2 <-11.3V
Т1, Т2 наситен -> Ve =- 4V -> Vin1 / 2 =- 1.3V
(Да предположим, че VSAT = 2V).
Така че изглежда, че вашият предположение не е вярна.

ckck20 написа:

За по-лесно позоваване нека използваме номера: Vbe = 0.7V б = 100

Нека също така поема Vin2 = 0.8V и ние трябва да се намери максималната стойност за Vin1 транзистор 1, за които е изключен.

След това, което ти каза, че накрая, че Vin1max = 0.8V.
Затова, ако Vin1 <0.8V T1 = OFF.

Сега, ако имаме Vin1 = 0,7 0,1 грях (2 пи фута) (DC AC) в зависимост от това, което ние открихме по-рано T1 трябва да бъде винаги на разстояние, защото Vin1 е между 0,6 и 0.8V.
Така ли е?

НО Pspice ми дава, че T1 = грях, когато (..)> 0 => Vin1 = [0,7, 0,8].

Къде е грешката?

В Pspice да въведа за двете транзистори (редактиране например модел текст)
(BF = 100
RB = 0
VJE = 0.7V)

Чудя се как компютрите работа, когато тук аз имам проблем дали две транзистори работят или не!Аз дори не искам да мисля, че транзисторите в процесора.
Трябва да има грешка в мислите си (в съответствие с подправка), но за мен е всичко изглежда правилно.Някакви идеи?

Сложете диференциална сонда във всяка СЕ възел, за да видите Vbe че Pspice е изчисляване, и след чуе.

И двата транзистора се включва ако има достатъчно Вин ще бъдат доставени на базата на транзистори.

По всякакви начини, ако Vin1 не е равно на Vin2 им колектор течения, ще бъдат различни, но тяхната Emmiter течения ще бъде равен на сбора от двата колектора течения.

Техните Vce няма да бъде равен в този случай също.

Ето някои снимки от pspice

VOUT = VC2

Vbe1 и Vbe2
Ако това не бъде постоянна 0.7V?Как мога аз "сила" да бъде 0.7V?

ckck20 написа:

Vbe1 и Vbe2

Ако това не бъде постоянна 0.7V?
Как мога аз "сила" да бъде 0.7V?

Здрасти,

Мисля, че Vbe равна на 0.7V е идеалният режим на работа на транзистора, тъй като е тази, използвана за всякакви изчисления в транзистор дизайн.

Тъй като параметрите на вашия транзистори да бъдат проверявани, така че те наистина са равни, опитайте се да проектирате флип флоп, ако в една и съща стойност на biasing течения, състояние, раса, не трябва да се случи.

Това е упражнение, че професор в университета споменато.
Ако веригата са още две съпротивления RE1 и RE2 след емисии на всеки транзистор и тел, че ще започна R между тези две след това лесно да се види дали транзистори работа или не.
Но когато RE1 и RE2 не са налице, не са били в състояние да се намери методология да се намери един, който е включен или изключен.
Тя е предназначена както за BJT да бъде винаги, но предполагам, че е така, защото ние сме в етап на обучение, така че да се "играе", за да видите какво ще стане.
Възнамерявам да питам моя професор, но това ще се случи след около седмица и не мога да чакам толкова дълго да получите отговор!

Упражняването искам отговор анализ DC?Така че вашите уравнения в началото на тази тема решаване на проблема.

Вие не трябва да симулират най Pspice, защото тя дава отговор много по-"истински", включително анализ на КС.

Ако искате уравнение, което да даде отговор като един Pspice, можете да използвате една и съща уравнения за DC, но заместване ib1 и ib2 от vb1 и vb2 зависими план (като Pixel каза във втория пост).

Всъщност проблемът искаше граф VOUT = VC2.
Но аз се опитвам да направя остана DC анализ, защото системата от уравнения в началото на темата не е решение, ако vin1! = Vin2.
Ето защо аз исках да знам как да направя DC анализ с различни vin1, 2 и аз все още не знам!

В системата на уравнения в началото на темата, можете да предположи, че vbe1 = vbe2.Но ако това е вярно, решението наистина е vin1 = vin2.Тъй като най-високото напрежение включвате един транзистор, и на разстояние от друга.

Ако искате още по-реално решение, не могат да определят vbe.Тя трябва да бъде променлива, с IC (и IB) зависи от него.

здрасти
Това е просто усилвател диференциално и един от сцената, която се използва при изграждането на OP AMP
затова ще открие разликата в напреженията прилага за два входа, т.е. две базови и на двата транзистора и разликата усилва напрежението може да бъде взето от едната или и двете от събирачите на двете транзистори получаване на имена
небалансирано о \ п
балансирано о \ п
респ

ако искате подробности PS отнесе книга, посветена на
opamps от Ramakant Gayakwad индийско издание

чао

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back