Кой по-подходящи с помощта на PIC или ATMEL?

A

aziz92

Guest
Здравейте. Искам да дизайн слънчева тракер с помощта на Ардуино. Предимно Arduino използвате ATHMEL. Моята лекция ме питат да използвате PIC, защото най-вече, че ще го използва, когато работите в индустрията. Мога ли да знам от опит, който е по-стабилна? Ако искам да използвам PIC този означава, че не можете да използвате Ардуино интерфейс нали?

Здравейте. Искам да дизайн слънчева тракер с помощта на Ардуино. Предимно Arduino използвате ATHMEL. Моята лекция ме питат да използвате PIC, защото най-вече, че ще го използва, когато работите в индустрията. Мога ли да знам от опит, който е по-стабилна? Ако искам да използвам PIC това означава, че не можете да използвате платката интерфейс точно?
лекция е на върха експерт в тази област, предполагам. Не знам за компания, наречена Athmel но аз знам за Atmel. Както Microchip (PIC) и Atmel (AVR) работи чудесно. Имате ли някакъв проект за индустрията? Виж Температурен обхват на UC и други части, изглежда I / O, виж номер резолюция и скорост на ADC, ... В индустрията не трябва да използвате Arduino или някои Pinguino дъски, трябва да използвате съвет, посветен на тази работа и тази цел. Можете ли да си представите ядрена подводница или електроцентрала, където някаква част се контролира от някои платката ... : -? Не трябва да се основава на крайния продукт / устройство на борда или панели protoboard известно развитие. Какво всъщност смятате да правите?

LOL ~ Моят план е да се проектира автоматично слънчев панел .. Искам да кажа, соларен панел ще проследи слънцето автоматично в азимут 360 градуса и 180 градуса зенитен ъгъл. За управление с две серво мотор, търсене в ENTERNET, открих се обръща обикновено се използват Ардуино. Така че, аз питам моята лекция да се използва Arduino. За Arduino, виждам го използвате ATMEL (AVR). Кабинета ми в PIC. Така че моята лекция каза, Atmel (AVR) е по-трудно да understang изобщо не го използвате. Обикновено хората използват PIC. Какво е вашето предложение? Търсите за вас идея да ми помогне за този проект.

[Цитат] Така че моята лекция каза, Atmel (AVR) е по-трудно да understang изобщо не го използвате. Обикновено хората използват PIC. Какво е вашето предложение? [/ Цитат] Какво да кажа след тези думи от лекцията ти. :-D Чакай само да Alexa чуе за това. В този случай, мисля, че най-добре е да се промени училище. PIC и AVR се използва в голямо количество в много проекти около планетата. Моето мнение, че най-добре е за учениците да използват някои sirious съвет за развитие като EasyPIC v7 за PIC (за AVR друг подходящ съвет за развитие) или някаква друга разработване на собствен проект, и когато всичко е направено след това да си PCB. Arduino мога да ви създадат уют в развиващите се като някаква голяма разработването на борда, които имат много включени неща.

[QUOTE = tpetar 1130630] Какво да кажа след тези думи от лекцията ти. :-D Чакай само да Alexa чуе за това. В този случай, мисля, че най-добре е да се промени училище. [/QUOTE] Добра идея .. LOL ~ hahahahahaha съжалявам за mispell .. Знаете ли, че за този проект?

За мен дам малко предварително, за да Atmel, защото по-ниската цена на UC разлика от Microchip. [COLOR = "сребро"] --- Актуализирано --- [/COLOR] [QUOTE = aziz92 1130632] Добра идея .. LOL ~ hahahahahaha съжалявам за mispell .. Знаете ли, че за този проект? [/QUOTE] Да, можете да търсите EDABoard конец мисля, че ще намери нещо полезно за вашите нужди, ако Dont съм хубави вериги, аз ще публикуваме.

Yess .. Благодарим Ви за помощ .. хехехе.

сте имали вид на ниска цена Microchip (около £ 20 / £ 30 във Великобритания) microstick дъски? те имат на борда програмист / дебъгер и горен да включите в Breadboard за вашите собствени вериги ги намерите много полезна за компютърни науки и електронно инженерство следдипломно и последната година бакалавърски проекти

Знам, Microchip, но аз не разбирам много в PIC. Предпочитат да учат Arduino, защото може да спести време, за да правят хардуер за програмиране. FYI, проблемът ми е как да проектирате симулация с помощта на платката. Може ли да ми помогнете?

Мисля, че избора на най-микроконтролер за проекта и за това, което искате да научите. Ако искате да научите повече за микроконтролери, вероятно ще трябва да използвате нещо друго освен Ардуино. Но ако не знаете много за електроника, и просто искам да се изгради работна устройство, мисля, че Ардуино е добър избор. Също така за първи проекти, използвайки Arduino ви дава мек старт. Използвал съм PIC и Atmel. Често се срещат Atmel таблици с данни по-лесно да разберат и те също не изглежда да има толкова много сериозни грешки. Често PIC контролери било по-евтино все пак. Мисля, че можете да изберете някоя от тях или да опитате и двете, там не е много на разликата в некритични приложения. Някои хора казват, че Atmel е лайна или че PIC е лайно, но те са просто един куп стари упорити хора (мисля, че си преподавател също попада в тази категория). Ако имате критична прилагане (трябва бързо ADC или clockspeed и т.н.), а след това вероятно ще откриете, че човек може да бъде по-добра от другата, в конкретното приложение. Ако вашият преподавател казва, че всеки използва PIC и това е защо трябва да, той не оставя много място за иновации. Ако всеки мислеше така, никой няма да излезе с нещо ново. Просто мразя този манталитет. Ако бях на твое място, бих изберете Atmel продукт, е Ардуино или нещо друго, просто защото ми беше казано да не. Между другото, поздравления от Penang :)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back