Кой контролер е по-надежден за EMI / EMC

T

tectona

Guest
Здравейте, всички, които контролер е по-надежден за EMI / EMC Microchip (16е, 18F и 24 серия) Atmel (AVR 8051 или Core) Cygnal TI (TMS 430 Series) Motorolla. Поздрави, Tectona

Те всички са moretheless същото .. С уважение, IanP

всички са еднакво добри, стига да са следвали добри техники за оформление и заземяване. до момента имам EMI въпроси severla пъти, но неизменно въпроса се оказа дб layouting PCB, gorunding и отделяне! така че не губете време намирането на reislient mst устройство, но търсене на нещо платки layouting за EMI / EMC.

Не е точно една EMI / EMC въпрос, но тъй като данните преди години като един AVR по граплинг направени прототип аз трябваше да добавите един допълнителен кабел за обратна връзка земята, за да се избегне непрекъснато връща на устройството. Никога не съм имал такъв проблем на 8051 / HC08 устройства с подобни настройки. Предполагам, че дори и за еквивалентни приспособления за изпълнение вътрешни тактовата стратегии в зависимост от производителя ги правят повече или по-малко sensitives за оформление недостатъци, т.е.. по-голяма е тактовата ръба съвпадение между периферни устройства през обща възвръщаемост, толкова по-голяма чувствителност при завръщането индуктивност. Наздраве ;-) [размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 17 минути: [/ цветен] [/ големина] Просто съветват: ако искате специално EMC здрав UC, потърсете парчета близо до тези, които често се използват в автомобилната индустрия (т.е. с наличните варианти CAN контролер, въпреки че можете да изберете CAN-малко вариант). Устройства, одобрени за автомобилна употреба са специално EMC устойчиви. Наздраве ;-)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back