Кой е по-добре?

G

Guest

Guest
Здравейте, всички приятели:

Шефът ми ме искат, за да изберете платформа FPGA

използват за проверка ASIC, който устройство

са по-добре, ALTERA's STRATIX II или

XILINX's VERTEX 4с най-добри пожелания

wud аз казвам vertix семейството на борда и преработватели са винаги по-добре като си чудесна платформа за предварително синтез и симулации пост оформление мач почти approximatly в сравнение с Asics.

по отношение,

Xilinx virtex 4 е много по-добре и си порта брой е добра и инструмента и много хубаво .....Аз ще отида за Xilinx virtex 4

Там наистина няма еднозначен отговор за това ..."Зависи от вашия дизайн" е единственият отговор, който винаги е прав.

Най-добър нещо да направите, е да проверите какво се нуждаете в дизайн (IO потребител, памет, вградена обработка, LE's, ,...) PLL и един цитат от търсенето, така и отидете с най-добрата цена.

Може би другите ще се разминават, но аз никога не са намерили дизайн, който не може да бъде направено с Xilinx, така и на "Алтера".

Той също така зависи от инструмента, който използвате и вашата кандидатура да бъде изпълнена.Virtex4 са по-подходящи за приложения с DSP, посветена блокове DSP48 Xilinx залози и те може да ви даде честотата на 500MHz с пълна pipelined версии.

в действителност, U трябва да изберете вашата платформа, според вас специални needs.if имате общи нужди, можете да изберете един от тях.

Бих искал да добавя още няколко точки.

Преди избора на FPGA, ние трябва да помисли за

1) Средствата ще са необходими за проектиране като памет дълбочина, no.of I / OS, най-тежките случай потребление енергия2) Добра подкрепа от местните ФАЕ (поле прилагане инженер)

3) Разбира се, разходи!

др. др ..

с уважение,
Srilu

ох, от проектите, направено, "Алтера"'s Qu (до) rtus е приятелски инструмент дизайн, и чиито FPGA е лесен за използване.
Може би това е моето мнение.

Дори и "Алтера"'s Excaliber и Actel's Pro ASIC инструменти за работа?

Ако Ур дизайн е чувствителен към цената, аз вярвам, "Алтера" е добър избор.Между другото, инструментите "Алтера" се предвижда по-удобен за използване, по мое мнение.^ _ ^

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back