Кой е най-доброто за RTOS началото Box Set? VxWorks / RT-Linux / QNX / CE?

G

Guest

Guest
Бих искал да знам кой е най-доброто за поставям връх кутия сред тези известни RTOS: VxWorks, QNX Neutrino, WinCE.net, RT-Linux, ThreadX, ECOS, pSOSystem, или други?

Благодарности

Това зависи много от това, което си поставям връх кутия трябва да направя, но Linux е много добра.Стандарт Linux вероятно ще бъде наред (вместо RT-Linux), но това ще зависи от това, което трябва да направя.ЕКОС, МПО и ThreadX вероятно са прекалено "малък".Чух, QNX също е много добър.Стойте далеч от WinCE си мамка му!

hugo_nz написа:

Това зависи много от това, което си поставям връх кутия трябва да направя, но Linux е много добра.
Стандарт Linux вероятно ще бъде наред (вместо RT-Linux), но това ще зависи от това, което трябва да направя.
ЕКОС, МПО и ThreadX вероятно са прекалено "малък".
Чух, QNX също е много добър.
Стойте далеч от WinCE си мамка му!

VxWorks, че може да е завършен и да развие по-прости, но не е безплатно.
Чао.
Г>

какво ще кажеш за ECOS?свободно и малки.

Зависи в хардуер, който искате да използвате.
QNX, потрепване и Linux са лесни за пристанището и се развива.

БСП за WinCE е доста просторен.
QNX, но за IPAQ е по-лесно ....

С WinCE платформа Builder идват няколко проба БСП за всеки процесор.

също има някои с отворен код Linux системи в реално време:

АРТ Linux
RealTimeLinux.org
RTLinux-виж това: RTLinux.com

С уважение

Стандарт Linux трябва да направите хубава работа за мултимедийни тип на реално време ...Но, опитайте се да си най-добре да получи 2,6 ядрото става с зададете върха.Латентността подобрява доста ....Много дистрибуции, насочени към "малките" устройство се основават на по-ранни ядрото (2.0, 2.2) ...

потрепване е най-доброто, най-компания го използвате в PDA.

Vxworks не е за мека система в реално време
Бих предложил на RTlinux www.fsmlabs.com

Може би RT-Linux е по-добре.

VxWorks не е добър избор за приложения като приемника.

Тъй като приемника не се нуждае от GUI, така че Linux ще бъде най-добрият избор.Зависи дали вашия процесор има MMU.Ако не, можете да изберете uclinux, доста лесно в пристанището.В противен случай, ще трябва да използвате QNX или други RT Linux подкрепа MMU.

Аз съм с Linux 2.4.2x А преди време и промяна на 16C550 серийния драйвер, за да се адаптира към специфичните моята кандидатура.
Ще бъде възможно, ако аз бях потрепване вместо това?

Чао

wolf69 написа:

Аз съм с Linux 2.4.2x А преди време и промяна на 16C550 серийния драйвер, за да се адаптира към специфичните моята кандидатура.

Ще бъде възможно, ако аз бях потрепване вместо това?Чао

jhonny_yang: hemm ..това, което исках да кажа?STB пазар е ..?

чао

Бих предложил да използват национални инструменти системи в реално време ....Много мощен, но същевременно лесна за употреба ...
Посетете www.ni.com

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back