Кои Spice?

M

matteo128

Guest
Има много подправки симулатори на разположение, като P Sp * CE, H Sp * CE, T Sp * CE, ...

Коя е най-добре за "общо ANALOG дизайн".Аз съм се интересуват от аналогови схеми с двойка на сто транзистори.Честотен диапазон до УКВ и може би ниско UHF, но основно по-долу това.

Друг въпрос, ако някой иска да използва H SP * CE, какви средства могат да бъдат използвани за генериране на SP * CE палуба от схематични диаграма.Ръчно въвеждане верига описанието е много досаден и грешка склонни.

Знам, че за P Sp * CE, или * shematics реклама може да се използва за въвеждане на

Аз лично като H * S * англоиндийска медна монета, но C * A * доказателства Spec * Тре не е зле.

Ако сте в (в) доказателства, че би било по-добре да се използва спектър, тъй като не е нужно да се променят средствата за схематични и симулация.

C * @ доказателства може да се симулира с ХС * англоиндийска медна монета директно.

Използвайте 0rc (в) г, ако сте runninng компютър, вероятно е лесният.

Ако някой иска да използва HSPICE, има ли не-Cad * nce програма, която може да се използва за изготвяне схеми, които могат да бъдат превърнати в подправка палубата?Т.е. има ли програма, която позволява на конверсията от,
да речем Orc * г схеми в подправка палубата?

Първо там три категории.

1.Прикачено Схематична & Simulator & Waveform
2.Прикачено Simulator & Waveform
3.Standalone Simulator

За първата категория PSpice и AnalogArtist, както от такт са най-добрите, ако искате да имате прикачване.

Аз, използвани в миналото Титан, HSpice, Saber, Eldo, призрак, Smash и HSim.

Аз намерих поне двете най-полезни.Smash, защото тя се интегрира waveform и е единственият (Spice, Verilog, VHDL, VHDL-AMS, C , ABCD) единно ядро симулатора.Тя генерира смесените интерфейс компоненти implicite.HSim защото това също е полезно за> 10k ANALOG дизайна, не само 10M цифрови модели.

Хей момчета .. както винаги, поради това сбиване на средства ..
rfsystem показа достатъчно интелект да подразделят подправка в 3 ..
Но просто идея е всички подправка компилатори са по същество едни и същи и с малко добавя extentions всякакви подправки модел може да бъде използвана във всеки package.the факта, че подправка е Автономният симулатор с behaviovoral charectestics сходни като VHdl, но вместо на логиката на базата на модела може да подправка бъде лесно да се пресъздадат по устройство на базата модел.
За biginer circuitmaker е директен удар към проекта, както и за напреднали потребители на нивото на симулация наистина зависи от зависимостта схеми със симулация и анализ в реално време е свързана с ПХБ оформление и
външна намеса.Нивото на шума фактор, сигнални debouncing,
партерен размисъл,
партерен петелки, RF смущения, течове фактори, crosstalk, сигнални целостта на всички въпроси thess подправка не е добър приятел на доверие.eventhough относително понятие за стабилност, домейн анализ и печалба на платежоспособност може да бъде ефективно разработена ..

Ей, че трябва да спре някъде ....
-------------------------------
synq Спях за последните 4 месеца

Когато ви кажа подправка палубата, предполагам, който се опитвате да кажа подправка netlist.подправка палубата е симулация файл, който разказва подправка какво искаш да правиш.

Както и всички варианти подправка направи абсолютно същото нещо.Те решават матрица от уравнения.Най-важното нещо е дали, или не подправка инструменти използвате подкрепя Fab модел, който възнамерявате да използвате.Най-често се BSIM3.

Hspice е един от най-скъпите и най-широко използван от всички тях.Причината е, че то е знак на разстояние симулатор, който разполага с благословението на много леярни.Ако сте студент, това вероятно не означава много за теб и това не си струва цената премия.Предполага се Hspice е по-добре за сближаване от други такива.Ако имате схема, която не може да бъде оценена за оперативен точка, това може да направи разлика.Все пак, винаги може да играе с около Инициализиране ви възли.

Но бъдат внимателни, ако един симулатор приближавам и други не.Понякога ви схема е болен кондиционирани.Image два часа капачки в серия.Какво се случи с междинни напрежението, ако една от капачките е нелинейно.Понякога nonconverges може да се посочи, че по-подробно какво се случи физически.Или борбата с настоящите източници, nonset регистри, ...

Радвам се да видя някои говорим за средства, вместо "Имам нужда от това - какво е то?"и "мен" постове.Както и инструментите, от които са споменати бих препоръчал S / I / M / E / T / R / I / X за аналогово дизайн.Това струва на част от останалите инструменти, и след продажбите подкрепа е отлична (тя е разработена и се поддържа от малка фирма).Мисля, че те имат демо на сайта им, които бихте могли да погледнете.Що се отнася схематични вход има allways E / C / S, която е на разположение на Unix и Win платформи, но той вероятно е придобито вкус.

is the industry s gold standard for accurate circuit simulation and offers foundry certified MOS device models with state-of-the-art simulation and analysis algorithms.

HSPICE
е индустрия е златен стандарт за точна схема симулация и предлага сертифицирани леярският MOS устройство модели с помощта на най-съвременните симулация и анализ на алгоритми.

is the industry s most trusted and comprehensive circuit simulator.

С над 20 години успешен дизайн запис аута, HSPICE
е индустрия е най-надежден и всеобхватен кръг симулатора.

Имам опит с Тина TI, Smash, Simplorer (Ansoft), SystemVison, P * Хотел DXT (XPSICE), микро-кап, Multisim, ICAP / 4 (IsSpice) и PSPICE 9.1.is ideal to start for student,I think PSPICE is best option for university program.

PSPICE
е идеален за начало за студента, мисля PSPICE е най-добрият вариант за университетска програма.
.

за професионална схема simualtion и индустрията целите сигурно там няма никакви succedent за HSPICE.

I am sure that there is no thing which you need to use other SPICE software. HSPICE
also support IBIS model in addition to SPICE model

Независимо от цената, ако научат HSPICE
аз съм сигурен, че няма нещо, което трябва да се използват други SPICE софтуер. HSPICE
също подкрепа ИБИС модел в допълнение към SPICE модел

Аз никога не използва HSPICE е възможно да се изтегли somewere демо / изпитание?моля ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back