Когато съм двойно по ширина и дължина на входния чифт фаза промени марж от 60 до 40

Q

qqic

Guest
Аз дизайн opamp, когато удвои ширината и дължината на чифт въвеждане на диференциала, фаза марж се промени от 60 градуса до 40 градуса, може ли някой да ми каже причината? благодаря

Ти по-добре да определи конфигурацията на вашата OPamp. Кажи, сгънати конфигурация cascode, CGD на входния транзистор ще намали на 2-ри полюс, като по този начин премиерът.

ви е по-добре да предприемат други транзистор предвид, че може да повлияе на характера на други MOS

opamp е сгънат cascode, на първо време аз мисля, че е CGD на входа двойка, че разрушават фаза марж, но CGD е 20f и GM = 0.5u този нула е около 4G и на честотната лента единство печалба на opamp е 200 милиона, така че CGD влияние е малък. но до тази причина не мога да намеря друга причина, може би течове? 90nm процес ми е! thabk ви много! [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 1 минута: [/ цветен] [/ размер] съжалявам! GM е 0.5m

промяна на капачката и полюс на климата

доминиращата полюс е на изхода, Ya, влиянието на входа CGD е small.make, че вашата DC пристрастия прави всеки MOSFET работа в насищане region.and честота единство печалба е 200 милиона, имате нужда от толкова голям, честотна лента?

Hi qqic: Мисля, че увеличение на W и л на входния транзистор, тогава входен капацитет ще се увеличи, така че, т.е. втори комплекс GM / C ще намалее, така че маржът фаза стане по-лошо! отношение!

Здравейте всички, аз знам причината, когато вход чифт W * L увеличение, CD-та се увеличават бързо! от експлоатацията точка DC: CD-та = 72е CDG =- 72.5f CGD =- 10.7f CGS =- 120F имам 2 въпроса: 1> защо CDG е минус в DC симулация на призрак? 2> защо CGD не е същото CDG и CDG е много по-висока? 3> защо CD-та е много по-висока? по мое мнение CD-та трябва да бъде много малък? Благодаря ви много!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back