Книга или книги на аналогови оптична връзка дизайн?

S

superzf

Guest
Аз съм в момента работи върху проект включва прехвърляне на аналогови сигнали чрез оптична връзка с интензивност модулация. Всеки, който има някакви предложения за това документи или книги за дизайн модулатор?

модулатор е обща, кабелна телевизия, всеки учебник съдържа този вид модулатор, късмет

Каква е вашата модулация честота (обхват)? CATV е обикновено по-долу 1GHz. Дистанционно хранене антена може да стигнат до mmwave домейн. Модулатори са много различни за тези приложения.

meitq вкл. модел може да се предава микровълнова от честота от 500MHz до 18G, че е достатъчно! radio_over_ влакна е прозрачен за модулация, ако Y искате да предава mm, тогава Y може да downconvert след това предаване, мисля, че Y shoud посещение на www.uspto.gov , за да получите някаква информация по тази тема, има редица патенти за тази тема! на добър час!

[Цитат] meitq вкл. модел може да изпраща микровълнова честота 500MHz до 18G, че е достатъчно! [/ цитат] достатъчно за вас, може би, някои от нас знаят да разчитат по-висока от 18. За поетапно масив антени те понякога трябва да изпратим сигнал на влакното на действителните mmwave носеща честота с правилната фаза на всеки ред - не downconversion. От radiotelescopes те връщат сигнал, тъй като, отново не downconversion и т.н., има много други случаи, когато mmwave сигнали се изпращат на влакна. Така че, не сте прочели тези документи себе си?

Четох малко хартия за тази тема наскоро и се чувствах, линейността е importmant аспект на дизайна на аналогови оптично трасе. Смятате ли, че линейността на аналогови оптично трасе? Бих искал да disign някои шофьора, че може да подобри линейността и някои circiuit компенсация нелинейността на връзката, ако имате интерес, може би бихме могли да го обсъди по-късно.

Здравейте txn Докато за цифрови връзки влакна нелинейността действително може да помогне, за аналогови (не) линейността е много важен въпрос. Има огромно количество литература, посветена на тази тема. Някои линеаризация решения са базирани на водача / приемник (техники за електронно управление), и други подобни се основават на модифицирани модулатори (или по-общо - оптични техники). Всички големи производители на фотониката като Lucent, JDS, Corning със сигурност имат приложение бележки и т.н. по този въпрос. Някои препратки също може да бъде намерена тук: http://www.photonicsinc.com/references/references.shtml?references аз да се знае от няколко други малки фирми в тази област, но те изглежда са изчезна ... Отново мисля, че е много важно да се определи честотата на вашите интереси. Има някои много различни проблеми и трудности при проектирането под GHz схеми и модулатори, за разлика от няколко GHz, да не говорим до 40 или 60 GHz.

Бих искал да дизайн на водача за 2.4G или 5G първи, така waireless сигнал на 802.11could бъдат прехвърлени на влакното. Тогава аз също искате да направите схема, която би могла да работи при по-висока честота, като 20GHz или 30GHz или би могла да покрие по-широк frequcy. Не съм имал никакъв опит в проектирането на писта преди. Така че всяко мнение е много оценявам! Между другото, моя имейл: [имейл] lucknlbw@163.com [/ електронна поща]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back