Камера осветеност с помощта на IR LEDs

R

Ronnie

Guest
Здравейте всички, аз съм заинтересована в проектирането на светкавица за камерата CMOS сензор, с помощта на IR LEDs. Моята верига се захранва от акумулатор, така и текущата консумация е въпрос. Може ли някой да ми каже какво светодиоди е най-добре да се използва, т.е., което светодиоди ще ми даде най-добра яркост за по-малко ток е възможно.

Каквито и да са светодиоди, вие използвате използване наистина ще изтощи батерията ви доста бързо, освен ако не сте използват високи клетки капацитет. Най-добре да търсите спецификации за най-добра осветеност на различни сегашните нива, вероятно не много в него между производителите. Ако сте го използват за наблюдение, Мислили ли сте за използване на PIR, работещи на батерии, за да включите камерата / светодиоди, когато се открива движение. Може би се нуждаят от някакъв прости таймер, за да я държи за кратко време след откриването събитие.

Разбира се, си мислех за това, но проблема ми е, аз не знам кои светодиоди ще бъде достатъчно мощен, за да генерират светлина за сензора resonable разстояние, все още не се отцеди ми батерията твърде много, какво ти трябва някакъв фон изберете правилния светодиоди.

Ще втората GrandAlf по негово мнение, че не е голяма част от разликата в LED efficiencey между различни полупроводници. Но то също зависи от това как се определя ефективността на вашия конкретен случай. Ето някои пътища, които биха могли да ви позволи да изберете правилната светодиоди за сензора: 1. За втори GrandAlf отново, обърни LEDs само когато има нещо интересно за камерата за гледане. 2. Какво ъгъл на камерата? Поставете лещата на светодиодите, така, че гредата не се "разлива" извън екрана областта на камерата. Най-добрият ми съвет би бил да получите някои светодиоди и леща и да експериментират.

От моя ограничен опит (гледане на дивата природа нощно време) 850nm светодиоди работят по-добре от 940nm. Можете да ги видите светят по-малко, които могат да бъдат проблем, в зависимост от вашата кандидатура. Вие ще трябва да се използва номер на светодиоди, за да получите необходимата осветеност независимо от разстоянието. Аз използвам 50 светодиода за 400mA за покриване на задния двор на разстояние от около 15m. Въпреки това изображението е слабо, с помощта на B / W CCD с малък обектив. Намирам, че светодиодите даде басейн на светлина, която съвпада с доста добре областта на оглед на 16мм обектив и 1/3inch CCD. Използвайте по-голям обектив, колкото можете да улови каква светлина има, (C или CS байонет обективите са много по-добре от миниатюрни лещи борда монтиране) и проверете за B / W, ако можете. Байер матрица цветни филтри не са напълно прозрачни, за да IR, така отсече IR класирането им на сензора. За да се намали размера на осветление, имате нужда да получите светодиоди колкото се може по-близо до целта, като е възможно. Вижте всяка книга за фотография за това как за осветяване на обект с минимално осветление. Можете да опитате да използвате може би пасивен IR сензор, за да включите камерата и / или осветление, когато е необходимо, това не може, разбира се, подходящ за вас прилагане.

Благодаря на всички ви за вашите отговори, са много полезни. Дали някой от вас има expiriance с висока мощност светодиоди във видимия спектър на светлината, като те поставят в телефонните камери, за пример lumiled LUXEON висока мощност светодиоди?

Можете също така да се помисли за доставка на LED от източник на ток,. В такива конфигурация сериен резистор за ограничаване на LED ток не е необходимо, така че батерията ще бъде използвана по-ефективно.

Благодаря ви AndrzejM, аз видях няколко от App бележки по отношение на текущата сос на видима светлина флаш, някои производители показват, импулсни захранвания за това, това изглежда необходимо за вас?

[Цитат = Рони] някои производители показват, импулсни захранвания за това, прави това, изглежда са необходими за вас? [/ Цитат] ток през светодиода трябва да бъде ограничен. Най-разпространеното решение е да се формира един вид постоянен ток източник (или ток ограничител), чрез предоставяне на LED чрез серия резистор. Ако вашият източник на напрежение е много стабилна, пада на напрежение върху резистор на серия може да бъде ниска и загубите на мощност са малки. Ако източник на напрежение е нестабилна, за да запази светодиода ток в рамките на ограниченията, резистор серия трябва да имат по-висока стойност и са загубили повече мощност. Вместо загуба на мощност в токоограничаване резистор е по-ефективно да се съхранява енергия в индуктивност, отколкото го предаде до LED (това е начинът, включен източници на текущата работа). Просто изчисляване на загубите на мощност в резистор и да се анализира дали е достоен да ги конвертирате в светлината. (Източник на ток, не е 100% ефективното устройство, но 80 - 90% може да бъде riched).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back