Как 2 паралелни 2 24LC256 EEPROMS

P

prinsloo

Guest
Скъпи приятели,
Знаете ли как да се паралелно 2 или повече 24LC256 сериен EEPROMS?
Имам нужда от много памет за съхранение на данни за снимка Проект
MK2 Pic електромер.

Благодаря

Паралелно на I2C карфици и да конфигурирате вашият адрес пина (1-2-3) за различни адреси за 2 чипове.Можете да свържете до 8 устройства успоредно.

Наздравици
sda

Или вместо да използвате 24LC256s можете да използвате 24FC512, 24FC1024 или 24FC2048
т.н.Всеки един удвоява капацитета на предишния чип и те също могат да бъдат свързани в паралел (SDA, SCL) в комплекта до 8 (A0, А1 и А2) ..

Привет

Защо се използва 24xxx памет използва M25Pxx от ST или Atmel с до 8 Mbyte на флаш памет, с помощта на SPI сериен автобус

www.ST.com или Google за M25P10

Всичко най-хубавоБоби

Скъпи приятели
Не мога, не изглежда да се намери I2C pin.Pins маркирани са следните-1-A0 ,2-A1 ,3-А2 ,4-GND ,5-SDA ,6-SCL ,7-WP, 8 - VE. ( ЕПЕ Mag Feb05).
Аз също трябва да се промени PIC. ASM файл за запис на правилния адрес на 24LC256, и аз не знам how.File е сложно за малкото ми познания за PIC програмиране.
С уважение

1-A0 ,2-A1 ,3-А2.са Адрес
от 000 до 111, така 8 EEPROM възможно

Ако аз ви разбирам правилно, че трябва да се свърже A1 до A1 до A1 ЗА 3 чипове заедно? Как да контролирам писмено на чипове-В момента програмата за снимка е настроен да "преобърне"

prinsloo написа:

Ако аз ви разбирам правилно, че трябва да се свърже A1 до A1 до A1 ЗА 3 чипове заедно? Как да контролирам писмено на чипове-В момента програмата за снимка е настроен да "преобърне"

Аз цитирам "паметта е контролирано от Pic карфици RC3 (часовник) и RC4 (данни). Данни се прехвърлят серийни в отговор на часовника signal.Data ПИН е bidirectional ... паметта е достъпен cycliclly, запис в паметта байта от 0 до 32k, после свиване към нула, а след това записа през предходната памет места, до 32k пак, и така on.To поддържат програмата простота по отношение на преобръщане точка, броя на байтове за всяка проба е определен на "кръгли "двоичен брой ,.... На всеки 16 минути интервал два часа байта за напрежение се записват два байта всеки за двата текущи канали, с два байта ляво over.To една от тях е записано на" флаг ", която показва в коя точка в паметта брои се нулира и пренебрегнати. "
Имам фигура 5.1, предвидени заредени от микрочип и данни sheet.Do Трябва да се промени. Asm файла за снимка да знаят, че трябва да напиша в определен адрес?
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Има ли, че никой не може да ми помогне с моя проблем? Възможно ли е или просто да е трудно да се промени. Asm файл?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back