Как може да се променя ъгъла на Iincidence в CST?

M

mirshahram

Guest
Аз работя с CST MW studio2006. Моят проект е за Изкуствения магнитен проводник (AMC). Аз трябва да си проверя структура за различен ъгъл на падане, За например 45 ° или 60 ° ъгъл между честотата на вълните и структура (В CST). Аз използвах на ъгъла на полето на сканиране / фаза в CST но аз не се получи приемлив резултат. Бихте ли моля да ми помогне?

Hi mirshahram, аз работя с CST и миналата седмица имах същия проблем с AMC, когато се опитах да се симулира фаза на коефициент на отражение. Попитах CST подкрепа за помощ, но те не ми каза, че в CST ъгълът на наклона не може да бъде променено. Съжалявам! Ако се намери решение, ще ви моля да ме уведомите:)? Поздрави

Здравейте, В самолета вълна възбуждане диалоговия прозорец можете да определи нормалната propogation. Просто превежда от ъгъла на падане на единица вектори и го положи там. Мисля, че това, което ви трябва, нали? П.

Благодаря ви за вниманието. работи само вълна равнина в хомогенни материали и, както казах преди, аз трябва да си сложа структура пред вълна и симулатор на самолет изпрати грешка и abortion.In нова вълна равнина ръка само да работи в отворен boudary състояние и само за transiant решаване, но имам нужда от периодични граница.

В този случай сте прав. Какво точно искате да се изчисли с CST? Може би проблемът може да бъде решен от различна посока. П.

Искам да си сложа AMC или FSS strcture за различни ъгълът на наклона, както следва; 1 - Infront на TEM вълна или вълна план (Аз не мога, защото симулатора изпрати грешка "вълна равнина могат да се разпространяват само в хомогенни материали) 2 вътрешността на диполи (TE и TM) режим (аз не мога, защото пристанището е onle нормално да aparture на диполи)

Добре, виждам. Но какво искаш да се изчисли? Какъв вид на резултатите или параметрите, които ви интересува? S-параметри? Области? др.

особено и now.But параметър може да бъде, ще бъде необходимо в бъдеще да се изчисли field.Then всички от тях. Намери решение, но аз не Чеч it.I мисля, че е толкова трудно. когато искам да си сложа структура в диполи aparture на диполи имат angle.then, когато се определят пристанище, пристанището има ъгъл, какво мислите?

Hi mirshahram успяха да намерят решение на проблема за симулиране на S параметрите на AMC за различен ъгъл на падане, аз съм desparetely търси решение вашите коментари по този въпрос ще бъде от голяма помощ се отнася до

Мисля, че трябва да се опитаме единица състояние граница клетки. тогава можете да изберете наклонена честота ..

Да, мисля, че ако сте задали единица състояние клетки граница, можете да промените ъгъла на пристанището floquet.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back