Как можем да увеличи обхвата на радиочестотната идентификация системата?

P

pmonon

Guest
Как може да увеличи обхвата на радиочестотната идентификация системата?Кажете, ако искате да използвате пасивни маркери, ние просто трябва да се използва висока мощност TX или отидете до по-високи freq.?Моля някой да ми даде идея?

За да се увеличи обхватът трябва да отидем на по-високите честоти,
т.е. UHF RFID; beacause
оперативната зона на HF пасивни системи за радиочестотна идентификация (13.56MHz и също <135kHz) се намира в близост до областта на читателя предаването антена, което води до по-постижими оперативни разстояния от около диаметърът на предаването антена.За разстояния над тази стойност областта сила намалява с третия показател на разстоянието, което означава, че изискванията за изпращане мощност се увеличава с шестата СТЕПЕНЕН на разстояние.Ограничения са определени с нормативни актове.

Радиочестотната идентификация системи, работещи в честотния обхват UHF използват конвенционални електромагнитна вълна размножаване да съобщят на своите данни и команди, а също и за задвижване на радиочестотната идентификация транспондери.В електромагнитното поле, количеството енергия, достъпна по всяко специално точка може да се изрази като 1/d2 когато г е разстоянието от излъчвателя.

Мерси ... и аз мислех харесва ... но дори и с нормална UHF пасивни маркер можеш да покриват големи разстояния, като 2000 метра?

Разбира се не, максималното разстояние на пасивни UHF тагове е около 10 метра.За покриване на големи разстояния, трябва да използвате батерия захранва маркери.

Дори и активното радиочестотна идентификация, не може да бъде в състояние да работим с такъв дълъг обсег.

pmonon написа:

Мерси ... и аз мислех харесва ... но дори и с нормална UHF пасивни маркер можеш да покриват големи разстояния, като 2000 метра?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back