Как можем да решим следното уравнение

L

lqkhai

Guest
Уважаеми, бих искал да се намиране на корен (Ef) на това уравнение. sum_k (1 + LN ((Ef-E (к)) / (КВ * T))) = Constant. sum_k: сумата над K E (к), KB, T: вече е известно, Ef е неизвестен параметър може да ви моля да ми помогне? Благодаря предварително lqkhai

Здравейте, Това е обичайната уравнение по физика. И аз препоръчвам Rapson метод на Нютон, както по-долу. Моят уравнение има формата на F (Ef) = 0. За да намери корените на това уравнение, дадохме един първоначалното сближаване Po и използване на итерация P (к) = P (K-1)-F (P (к)) / F (P (K-1)) к = 1, 2,3 ... Как пристъп вашето решение? Моля, коментирайте по-там Благодаря предварително lqkhai

Може би analythic решение Σ {1 + LN (Ef - Ек) / (kBT)]} = C к + Σ LN (Ef - Ек) - Σ LN (kBT) = C LN [Π (EF - Ек)] = C - К + Σ LN (kBT) Π (EF - Ек) = Годен до [C - K + Σ LN (kBT)] Последното уравнение е полином уравнение от степен k. Не всички от корените му са приемливо решение (напр. Ef

Благодарение човек! Мисля, че този подход е трудно да се приложи числено. Тъй като има голям възможно корени от последната ви уравнение. В по-горе ми уравнение има само един възможен корен. Наздраве, lqkhai

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back