Как мога да използвам IR приемник и предавател с 8051

N

navneet sngh

Guest
Здравейте .... да everyone.i съм новодошъл в областта на вградените systems.i са закупили комплект за практикуване на 8051, AVR, PIC, ръката, Ардуино и някои други microcontrollers.it, също има светодиоди, 7 сегментен дисплей, LCD, IR приемник, IR предавател etc.i практикуване на 8051. Може ли някой да ми каже как да се направи използването на IR предавател и IR ПРИЕМНИК С 8051 ....... моля да ми помогне ...

Ако имате ли IR модули ГотовиПроекти след това те ще използват IC сравнение в приемника. на изхода на сравнителната трябва да се прилага до пристанището пинов контролер .. IR предавател и reveiver трябва изправят един срещу друг в рамките на разстояние от 5 или 6 сантиметра. , когато те любимите един на друг и сигнал достига до приемника, тогава изхода на сравнителната ще бъде висока ... Когато поставите пречка inbetween тях продукцията отива по-ниско. , така че това изгасне трябва да бъде свързан към порт щифт и сканиране на порт пинов ....[ COLOR = "Silver"] [SIZE = 1 ]---------- Мнение добавен в 08:16 --- ------- Предишна публикация е в 08:07 ----------[/SIZE]

може и да ми кажете на програмата в C за това ....

Комплектът трябва да има примерен код за вас? или иначе аз ще го качи по-късно от края на деня .......

не е примерен код с комплекта ... благодарности предварително за публикуване на програмата

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Мнение добавя в 18:02 ---- ------ Предишна публикация е в 17:08 ----------</span></span>
може и да ми каже как да провери, дали ми инфрачервен предавател и приемник се работи правилно, като използвате светодиоди

Включване доведе както е показано на верига диаграма и да видим доведоха usinh мобилни камера .... трябва да видите диодната .. Ако монтирам приемника по веригата след това thhen се включва, когато IR е извън обхват .. настройка на пота, за да получите Максимален обхват на

Уважаеми navneet, U са поискали като (Как мога да използвам). За какво РУ ще използват IR? Прехвърляне на данни или контролните някои приложения?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back