Как е сърцето бие брояч работа?

T

theasus

Guest
Не можех да разбера операционна тази верига. Може ли да ми помогнете за тази верига подробности?
hearthbeat_1797.jpg

, първото нещо, което преминава от ума, бутане на пръст ще доведе съдове да се натисне и кръв, за да се спре след нормално, така че preses повече, тъй като цветови резултат ръка (или размера на хвърляне на светлина, преминаваща ще се промени с всеки пресата, че причинява сърдечен ритъм, така че CDS ще измерват промени и го усилват чрез 358. просто предполагам, не съм сигурен.

Това е учудващо проста верига. Аз също мисля, сърцебиенето се увеличава кръвта в пръст, като блокира повече светлина. Photoresistor сетивата различна светлина, яркост. Photoresistor управлява диференциатор, който задвижва променлива получи ОП усилвател, който управлява втори с операционни усилватели, конфигурирани като променлива праг за сравнение. Вие ще получите квадратни импулси 5V на пин 7 на всеки сърдечен ритъм.

В тази верига филтър е висока банда пас филтър (честота = 7,2 Herz) Но огнище ритъм е около 60-100 в минута. И тя е равна на 0,5 до 1 Herz.How, този сигнал може да премине този филтър? Всъщност основният проблем е C5 и ценности R5.

[Цитат = theasus] В тази верига филтър е висока филтърна лента преминават (честота = 7,2 Herz) Но огнище ритъм е около 60-100 в минута. И тя е равна на 0,5 до 1 Herz.How, този сигнал може да премине този филтър? Всъщност основният проблем е C5 и ценности R5. [/ Цитат] C5 и R13 образуват единен highpass полюс филтър с ъглова честота от 45Hz. Това не е стръмен rolloff, и ще премине по-ниски сигнали. Но аз мисля, че това не е подходящият начин да видите операцията. C5 R13 е чувствителен на прехода краищата на photoresistor изход, а не период на сърцето. Highpass филтър премахва ниска честота вариации в яркост, като вариация на DC, че могат да възникнат в резултат от различен пръст дебелина или пръст движение. Ръбовете са висока честота. Резултатът е пулса на всеки ръб с RC време гниене константа на 22ms.

[Цитат = snafflekid] [цитат =] В тази верига филтър theasus е високо филтърна лента преминават (честота = 7,2 Herz) Но огнище ритъм е около 60-100 в минута. И тя е равна на 0,5 до 1 Herz.How, този сигнал може да премине този филтър? Всъщност основният проблем е C5 и ценности R5. [/ Цитат] C5 и R13 образуват единен highpass полюс филтър с ъглова честота от 45Hz. Това не е стръмен rolloff, и ще премине по-ниски сигнали. Но аз мисля, че това не е подходящият начин да видите операцията. C5 R13 е чувствителен на прехода краищата на photoresistor изход, а не период на сърцето. Highpass филтър премахва ниска честота вариации в яркост, като вариация на DC, че могат да възникнат в резултат от различен пръст дебелина или пръст движение. Ръбовете са висока честота. Резултатът е пулса на всеки ръб с RC време гниене константа на 22ms. [/ Цитат] Бихте ли обяснили по-подробно на сигнал, който се произвежда от photoresistor? Как може да се изчисли на 22 държави-членки? Можем ли да кажем "ъгъла честота е ръбовете на честотата на photoresistor изход"? С други думи Как мога да определя честотата на пулса, които ще бъдат обработени?

[Цитат = theasus] Може ли да обясните по-подробно на сигнал, който се произвежда от photoresistor? Как може да се изчисли на 22 държави-членки? Можем ли да кажем "ъгъла честота е ръбовете на честотата на photoresistor изход"? С други думи Как мога да определя честотата на пулса, който ще се обработват? [/ Цитат] Очаквате ли някой да напише compelte проект на доклад за работата на дадена верига, която се дава само с малко описание на WWW 0.8051 projects.net , и никой не задължава да даде повече подробности там?

[Цитат = pranam77] [цитат = theasus] Бихте ли обяснили по-подробно на сигнал, който се произвежда от photoresistor? Как може да се изчисли на 22 държави-членки? Можем ли да кажем "ъгъла честота е ръбовете на честотата на photoresistor изход"? С други думи Как мога да определя честотата на пулса, който ще се обработват? [/ Цитат] Очаквате ли някой да напише compelte проект на доклад за работата на дадена верига, която се дава само с малко описание на WWW 0.8051 projects.net , и никой не задължава да даде повече подробности там? [/ цитат] Това е просто въпрос и аз не искам пълен доклад само два въпроса, за да answer.If да прочетете моя въпрос, можете да да видим това, което искам. И това е форум и хората започнат да си задават въпрос за нещо, което те не знаят. И, както е показано по-горе съм поискал само две въпрос, 1-произведения на филтър (Специални благодарности към snafflekid.Very добро обяснение) 2-photoresistor изходна честота (само едно изречение е достатъчно за отговор.) Това е всичко.

[Цитат = theasus] Не можех да разбера операционна тази верига. Може ли да ми помогнете за тази верига? [/ Цитат] Както и да е .. не е имало такива въпроси във вашата ОП. Успех .. Надявам се, вие ще получите вашите отговори .. Наздраве

Накрая аз мисля, че намерих отговора. Целта на този висок пас филтър, за да премине Основният импулс, който може да се използва за определяне на сърдечния ритъм.
52985820.jpg
Както е показано по-горе точност вълна е по-тесен, отколкото цялата вълна. "Очаквайте заедно е началото. Поддържането заедно е напредък. Работейки заедно е успех." Благодарение на pranam77 за помага.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back