Как да simulater Осцилатор

B

Bin_Wang

Guest
Съм бил изработи Осцилатор за 32.768K, и когато се симулира ciruit, осцилатора може да работи, но когато симулират път е дълъг, като 500ms и повече
амплитудата ще намалее от 3.3V до нула (захранването е 3.3V), някой може да ми даде съвет, благодаря

How much simulate time about your Oscillator for 32.768K?

Мисля, че трябва да проверите отново ciruit или след условията и резултатите от симулацията.

За да се симулира осцилатор има два начина ..
PSS (периодични Стационарен анализ) симулация в Cadence или преходни симулация все още в Cadence ..

И двамата ще даде същия резултат, ако се увеличи точността особено в преходно симулация.

За да намалите амплитудата от 3.3V до 0 по време на домейн (ако имате означава това) може да се използва отрицателна обратна връзка в осцилатор biasing, така че когато осцилатор достигне равновесно състояние отговор (може да използвате времезакъснението) biasing след това започва да се намали или biasing ток на осцилатор ядро на осцилатор stops.But когато го забавя, промяна на честотата може да се появи ...

Може да има много начини да го спре ...

Имаш предвид трептене disapears след дълго време?
Промените можете да timestep в по-малка стойност (например 10ps).

Честота Вашият генератор е 32.768K, как честотата е била симулирана?Знаете симулира резултат с преходни анализ или не?Ако 32.768K не е бил придобит по Състояние на преходна анализ, може би си cann't верига осцилатор осцилира.Трябва да си анализ осцилатор верига добре.

Мисля, че печалбата на усилвателя може да бъде твърде малък.

с най-добри пожеланияBin_Wang написа:

Съм бил изработи Осцилатор за 32.768K, и когато се симулира ciruit, осцилатора може да работи, но когато симулират път е дълъг, като 500ms и повече

амплитудата ще намалее от 3.3V до нула (захранването е 3.3V), някой може да ми даде съвет, благодаря

Можете да използвате командата. IC да инициализира текущата поток чрез ефективно индуктивност на кварц модел, като по този начин веригата може да работи бързо да достигнат стабилна амплитуда.
Защо трябва да инициализира настоящите?Както може би знаете, Qulity стойност на кварц е много високо, обикновено е по-горе 0.1million, съхраняване на енергия, така че процедурата за индуктивност ще бъде много бавен, когато на власт.

Ако все още спирки от колебания в крайна сметка, за обратна връзка резистор кръст на входа и на изхода на усилвателя може да не е разумно, може да опитате да я коригира и се уверете, че пристрастие точка на входа и на изхода на усилвателя са за около VDD / 2, трябва да работят в усилвателя на линейния региона.

например
. IC I (L1.X1) = 10uA
Предполагам, че L1 е ефективното индуктивност в модела на кварцов's, Х1 е кварц.

Всякакви по-нататъшни проблеми, можете да се свържете с мен по имейл skyman88 (в) gmail.com

Това означава, че печалба от съответния усилвател на работна честота е ниска.
Аз обикновено се правят анализи на AC отворена линия, за да проверите Nyquist критерий-то спестява
много време.

Мисля, че близо получат линия на осцилатор е по-малък от 1.Тогава колебание ще спре след определен период от време.

Предлагам ви да опитате като по този начин:
Отделно си симулация на два периода: 300ms за всеки период.

Мисля, че може да намали timestep на симулация, и първоначално състояние, се добавя към crytal осцилатор "IC = XMA" Ако искате ускоряване на симулацията.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back