Как да Filter периодични DC шум в DC Захранване линии?

S

Sigma |

Guest
Здрасти,

Моят DC захранване система страда от периодични шум 1V п в ouput.
Лошата е, че двойки в другите подсистеми ~!OMG

За въвеждане на системата е получен от 5V & 12V на ATX шаси, и са установили, че 1V
с. всъщност идва от това звено, вероятно причинени от преминаването на готовност захранване.

Може ли някой, кажете ми как да се елиминира шума, без това да повлияе на изпълнението на DC захранване?е добавянето на големи кондензатори на входа на моя PSU система е добра идея или Ниско пропусклив филтър е задължително?

Моля, споделете вашите мисли

Sigma | Шест

Каква е период?Аз предпочитам да прости RC филтър.периода определи RC.

Мисля, че някои LC филтри могат да решат вашите проблеми.Дон Аз мисля, че може да използва RC flter за захранване филтриране, като тя дава големи IR капки и в основата на Р трябва да бъде власт resstor, това дава още повече шум.

BTW, 1Vpp шума е огромен, ако вашата доставка е 5V.То би могло да има някои нисък импеданс пътеки към някои пунктове, които причиняват това 1Vpp разчесвам.

Мисля, че ако и все още страдат от проблеми след горните предложения и да се опитате да добавите ниска dro изложени линеен регулатор (LDO)

ATX захранване не трябва да създава такъв висок шум.Да погледнем за пример доставката спецификации:
http://www.zantech.com.au/synocean/stc012300.html

Тези стойности за вашите измервания могат да бъдат:
- Дефектни захранване
- Не е правилно избрани пунктове за измерване на напрежение.измерване на напрежение в момент, когато той излиза от захранване.Приземен и VCC терминали трябва да бъдат на една и съща мощност ATX конектора.
-
Текущо потребление превключване товар, който генерира такъв шум.Превключването доставка натоварване регулиране да управлявате променящите натоварване в някои разшири по отношение на честотата спектър на текущата консумация от устройството.По този начин високите freq превключване устройства, свързани с доставката ще генерират шум, който не може да се управлява от самата доставка (чрез обратна регламент).Трябва да се филтрира чрез отделяне кондензатори, пуснати възможно най-близо до преминаването товар.

Успех

Изглежда, че вашата подготовка от ATX chasis е лошо

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back