Как да стигнем до 1.3 цикъл мито от 50% часовник цикъл?

A

Alles Gute

Guest
Как да стигнем до 1 / 3 Задължение цикъл часовник от 50% часовник цикъл?

Първо, да вземе 50% сигнал с акциз, и да го забави (с помощта само на закъснение на разпространението на врати или чрез RC верига). След това вземете 50% мито сигнал и забавянето на сигнала и ги поставя в една и врата. Резултатът трябва да бъде импулс с работен цикъл от <50%. Номерът е да изберете правилната R и C стойности да ви даде право закъснение. Това зависи от това, което честотата на часовника работен цикъл е. Трябва да се направи резистор потенциометър за да можете да го глоба мелодия. Сега, това, което аз описвам по-горе е много грубо отворен цикъл решение. Как точно се с 30% трябва да бъдат? Най-добри пожелания, v_c

използва CD4059 или 74HCT4059 след това можете да програмирате точно разделение за точната марка пространство, необходимо дори с помощта на микро на входа си сладко мисля, че по-горе метод е твърде rought

Ако искате да въведе в IC след това да използва като буфер закъснение елементи, където от вас оразмеряване контролирате закъснение. Пракаш.

VSMVDD - Съгласен съм с вас. Както вече казах, ми е много грубо решение, което съм използвал в миналото, когато не съм имала всички части за правилно проектиране. Това е "бърз и мръсен" решение. Най-добри пожелания, v_c

[Цитат = v_c] Първо, да вземе 50% сигнал с акциз, и да го забави (с помощта само на закъснение на разпространението на врати или чрез RC верига). След това вземете 50% мито сигнал и забавянето на сигнала и ги поставя в една и врата. Резултатът трябва да бъде импулс с работен цикъл от <50%. Номерът е да изберете правилната R и C стойности да ви даде право закъснение. Това зависи от това, което честотата на часовника работен цикъл е. Трябва да се направи резистор потенциометър за да можете да го глоба мелодия. Сега, това, което аз описвам по-горе е много грубо отворен цикъл решение. Как точно се с 30% трябва да бъдат? Най-добри пожелания, [текс] v_C [/ текс] [/ цитат] "използва CD4059 или 74HCT4059" имате предвид делител използват честота? Подобно използване на разделител на по-3 честота делител? Да, по този начин можем да получим 1.3 такт мито, но на 3-пъти по-ниска честота. Моето основно изискване е да не се увеличи часовник трептене твърде много.

не е възможно да се получи 1 / 3 без пасивите или някаква PLL или задължение измерване. Защото не е възможно да се управлява покачване или падане време без преработка на пълен сигнал период. Разбира се можете да проектирате схема закъснение. Това е въпрос на това, което заслужава тези усилия. Но можете да получите 1.3 мито за два пъти по-ниска честота, отколкото си входяща честота: да повиши сигнал екстракт вход и падане от закъснение верига (означава, че два пъти честотата, мито не е важно в този момент), и предлагането на два пъти честотата на синхронен брояч. След това свържете DIV брояч на / 2 и DIV / 4 изхода към И. На изхода на И на вас ще се изисква задължение, без да треперя. Аз не помня чип документи за самоличност, но е лесно да ги намерите. Брояч трябва да бъде синхронно, в противен случай е възможно да се получат нежелани пикове в и на изхода.

/ N ще раздели входяща честота / съотношение от фактори на N, така че е лесно е възможно само с помощта на / NA PLL е A / N брояч като така или иначе е 4059, които могат да бъдат използвани като част от PLL така си право и затова съм Аз обаче пасивни елементи arent необходимо да се разделят с 50% мито да стигнем до необходимите марки пространство и този изход на 4059 ще бъде изключително стабилна и регулируема в 1% или по-добри стъпки, така че няма да променя честотата само на марката в космоса прикрепен е планове открих онлайн за водата гориво базиран генератор на газ и то преработени и използвани веригата като галванични единица той работи много добре в тази работа наистина вие ще видите и двата метода са наети с помощта на таймер 555, за да получите честота и PWM изходи за двоен изход форма на вълната на база Честотен работи ниско @ 100 Hz - 10 KHz горния изход PWM е напълно програмируеми с помощта на 4059, въпреки че за работата си имате нужда от помощта на 555 сам по себе си е Достатъчно можете да изтеглите демо Proteus VSM от там сайт [URL ] www.labcenter.co.uk [/URL] или тя също така ще се отвори в Lite версия от v6.6 нататък sp3

Alles Gute; каза: [цитат] "Моето основно изискване е да не се увеличи часовник трептене твърде много." [/ Цитат] и ти не споменати честотен диапазон, и ако тя е фиксирана или променлива! така или иначе, ако изходната честота е променлива единственият начин е използването PLL (и използването на раздели с 3 делител). кой е най-важното? jitterfree или 1/3division точност? ако timming точност е най-важното, можете да използвате PLL друго, ако искате трептене без изход, можете да използвате пасивен Методи. Също така, за висока честота можете да използвате няколко буфер инвертор за генериране на необходимите закъснение. Поздрави, Davood.

Благодаря на всички ви за отговор. За моята задача, ниско трептене е моят приоритет, не се нуждае от много точна 1.3 цикъл дълг, около 1 / 3 е достатъчно. Честотата може да бъде променлива. Така че, предполагам използва разделител по три честотни делител е най-простият начин. (Въпреки че, ще струва по-голяма мощност, тъй като 3-пъти по-висока честота се използва).

Използвайте разделете на 3 и получавате 1.3 DC, като се започне от една честота три пъти по-висока. Един пакет FF е достатъчно. Обърнете внимание на тази верига.

директно да ви е трудно, защото все перфектен забавяне не е лесно нещо, друг начин могат чрез PLL или DLL

може да помогне да направим всичко, диференциал и ХМЛ. Вие ще получите по-ниско трептене

Ей искам да генерират програмируем работен цикъл от 50% сигнал цикъл на работа. Но моят сигнал е от порядъка на 2-50Hz. Тъй като искам да направя това на ASIC, мисля, че мога да използвам един произвеждат програмируем закъснение и И оригиналния сигнал с мощност от програмируемите закъснение .... но как да създадете програмируеми забавяне с предоставянето на отлагане по реда на милисекунди? Всеки лесно вериги, Защото Аз съм начинаещ ... всякакви материали, които мога да се отнасят до??

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back