Как да сложите капацитет в паралел пристанище в CST

L

lsw17

Guest
Здравейте всички, проблема ми е много проста, аз просто искам да се сложи капацитет като същинските адаптивен елемент в паралел по отношение на генератора (дискретно пристанище). Знам, че съществува макро-> изграждане> дискретна пристанище с същинските елемент, но този макрос позволява само да сложите елемент серия с пристанището. Друг начин, аз помислих, че са правилни, е да се постави същинските елемент между същите точки, определени за дискретни порт, но това решение не работи, защото CST ми каза: "дискретни порт на същото място на окото като елемент на същинските "и симулация абортирани. Може ли някой да ми помогне моля? Благодаря ви предварително за отговорите! Поздрави, Лука

Ciao Лука, просто отидете да вземете две точки, който сте избрали за пускането на пристанището. Тогава там е Icone на същинските елементи, където решите L, C или резонансната верига. Надявам се, че помага.

Ciao Енрико! Благодаря за отговора, но както съм написал в първия пост, ако сложите същинските елемент в същите точки като пристанището, а след това CST ми даде грешка: "същинските елемент е едно и също място на окото на мрежата, тъй като пристанището" отношение , Лука

Лука, Ако имате място в непосредствена близост до точките, можете също така да пусна пристанищата, то не следва да въведат несъответствия. Той най-вероятно използват едни и същи и "груби" окото, където сте на пристанището, се опита да увеличи окото в тези области, определяне и промяна на "местен свойства на окото, да го разширят няколко милиметра на всеки оси. Между другото, какво е Ако нямате нужда от него в симулация домейн за радиационен анализ, освен това S-paramters резултати, алтернативно можете да експортирате 1D Резултати на всеки симулатор (дори CST Studio) и място с цел да се наслагват от същинските елемент и пристанище? паралелен компонент Надявам се, че помага и да ме уведомите, ако имате нужда от помощ.

Добре, аз ще се опитам! Искам да го направя, защото съм измерване на farfield на определено разстояние от малка антена на веригата, който не е самостоятелно резонансни с сондата и ако антената не е съвпадение, това, което аз мярка е много малка стойност. просто съм тук, аз имам друг въпрос към вас, тъй като ви гледам да бъде много подготвени! Искам да се симулира farfield модел на този прочут антена контур, но се поставя във вътрешността на радона и радона е разположен във вътрешността на тръба, пълна с вода. Аз просто искам да се симулира безкрайна тръба, така че съм използвал идеалното напасване ПМЛ Layer използване на отворени граници по краищата на тръбата, а аз имам използват отворени границите (добавете пространство) в други посоки. Не мога да използват отворени граници с добавка пространство по краищата на тръбата, защото в противен случай пропастта на материали (вода> Freespace) на тръбата, за да се резонансни и S-параметър не е реално. Това, което имам, е farfield, с насоченост по-малко от една в максималната посока. Това е невъзможно!! Аз се опитах anythink, но без успех ... някакви предложения? Благодарим Ви, Енрико, хубаво време, Лука

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back