Как да си направим резистор в Магията оформление

S

smoglu

Guest
Здравейте. Аз съм като CMOS аналогови дизайн разбира се и в хода на проекта трябва да представят план на моя дизайн, използване на магия. Тогава имам нужда, за да извлечете файла. Подправка с екстракт ext2spice команди и да симулират. Подправка файл в LTSpice. Имам 100 ома резистор в моята верига и не мога да го въведе в магията. Опитах неща като metal1 и също rmetal1, но никой от тях не работи. Може ли някой да ми покаже как да се приложи един резистор и да се нуждаят от допълнителни команди, за да го разархивирайте в подправка файла? Благодаря предварително.

metal1 или metal2 не е за съпротива. използването на листа устойчивост на N материал и изчисляване на площ reqd за 100ohms. изберете подходяща л и w. изготвя то в магията. тъй като магията е онлайн ДРК проверка и да се приспособи. след това екстракт netlist подправка. srizbf 5thmay2010

Благодаря за отговора. Моят проблем е, въпреки че сложих материал, за да получите резистор, не може да я видите в подправка файлове. Може би аз не го свържете правилно. Има ли магия интерпретира веригата в зависимост от това какви слоеве използваме? Както и да е, може ли да ми даде повече информация? Аз все още не могат да направят това. Edit: Между другото, Смятате ли, означава някои слой от лист съпротива? Аз нямам такъв слой

Ако имате съставен правилно, тогава магията определено ще го подправка. -Има ли магия да се интерпретира веригата в зависимост от това какви слоеве използваме? независимо от слоеве, ако има връзка, тогава няма проблем. -Да означава някакъв слой от лист съпротива? не слой ... отнесе VLSI книга за получаване на концепцията за устойчивост на лист. srizbf 5thmay2010

Можете да опитате да използвате nwell или поли inorder да се получи устойчивост. създаване на оформлението за резистор, а също и подправка за R = 100ohm и тичам LVS, поддържане на А и Б, като пин имена за резистор края (както в схематичен и оформление). Можете да получите стойността на съпротивлението от доклада LVS. (Това ще покаже грешка параметър и стойност на съпротива) минават през документ дизайн правило за приблизителна лист съпротива. BTW ф трябва да се използва резистор слой, за за инструмент, за да го разпознае като резистор. Поздрави, Sree

Здрасти, U да използвате поли за вземане на резистор в магия, за да се идентифицират поли като резистор ф, трябва да поставите псевдо слой. Псевдо слой име е псевдо rpoly. Дайте два терминала имена екстракт, вие ще получите стойността на съпротивлението между възлите. Ако трябва, аз ще ви пратя scipt, които генерират необходимата стойност на съпротивление, с помощта на POLY.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back