Как да синхронизирате две часовници, работи на различни Честотен?

G

gowrimaharaja

Guest
Как да синхронизирате две часовници, работи на различни Честотен?

Ако разликата е малка, то е невъзможно да ги синхронизирате. Или искаш да кажеш, тази честота може да бъде настроена от външен сигнал?

Моят опит е shoulde constrate на кода. Трябва да залитат двете часовници.

се използват две флоп, като синхронизиране на флоп, когато siganls преминават от часовник домейн към друг часовник домейн. Това гарантира, че сигналите е latche proeprly с втория часовник. Това също така осигурява на метастабилни (което обикновено се случва в тези ситуации) aviodance.

използвайте режим ръкостискане

Ако говорим за един часовник система receving данни, генерирани от друга асинхронни часовник. Можете да използвате aynchronous FIFO. Ако само един сигнал бит ръкостискане, можете да използвате ниво синхронизатор или импулсни синхронизатор. Nandy www.nandigits.com Netlist Debug / ECO в режим на GUI.

Nandy инструмент е добър в ECO? Ще имам поглед, благодарение nandy.

Hi cheelgo Да. GOF Гейтс On-The-Fly, е графичен Debug netlist / ECO инструмент. Аз съм един от дизайнерите. Нека да знаят, ако имате някакви въпроси. Благодаря. Nandy www.nandigits.com Netlist Debug / ECO в режим на GUI.

Не съм наистина да разбере въпроса .. но аз съм съгласен с заглушител 3 .. , ако искате да синхронизирате с часовник hafta използване флопове да пресече часовник домейн .. jelydonut

Използвайте синхронизатори, когато сигнал преминават границите на часовника

Синхронизатор на верига, използван като междинен между двете флоп (различни честоти). Тази схема синхронизатор могат да бъдат моделирани с две ключалки едно позволи clk1 и другата е разрешена от clk2. Също променлива честота ще се отрази драстично ограничение време задръжте, ако втората флопа е най-висока честота от първата.

Здравейте, всъщност може да ми каже дали ф работещи в хляба на борда или в синтеза сегмент на EDA инструмент .. Както и да е концепция не е optimze ненужно пътя ф са проектирали между две флоп от инструмента .. U се грижа за команди правят кажа, че ще поща, която. Вие може да използвате синхронизатор на верига, съставляващи ключалки .. но СП следват пътя внимателно, включително и всички възможни пътища за комбинация също и да се изчисли ръчно, а не времето да се нарушава и да притежават време .. пожелания.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back