Как да симулирате стойността на GM на transconductor

A

abcyin

Guest
става въпрос за метод за симулация на transconductor. , когато трябва да придобие Gm на проводимост, първо, мисля, че настоящите изменения следва да се симулира спрямо вариациите на входното напрежение, и тогава, може би деривация могат да прилагат за заговор текущата крива, обаче, сегашната вариация на PMOS натоварвания на transconductor, или върху резистор натоварвания, приложени към изхода възел? с една дума, как да получа стойността на GM на transconductor чрез симулация на призрак? Благодаря много!

Мисля, че GM е просто и / v. Така че прилагат на входен сигнал и на изхода на измерване на ток

Внимавайте, има два грама, един е за големи сигнал и още един е за малки сигнал. За първата, можете да изпълните DC анализ, за да го получи и за втория, можете да го получите от деривативните метод.

THX! но това, което аз не могат да бъдат определени е което ток трябва аз откриване, текущата течаща чрез на натоварване PMOS (на прост диференциал CMOS чифт), или Трябва ли да прикачите някои резистор на изхода възли и да получите тока през резистора?

[Цитат = nxing] Пазете се, има два грама, един е за големи сигнал и още един е за малки сигнал. За първия можете да използвате DC анализ, за да го получи и за втория, можете да го получите от деривативните метод [/ цитат] Чудя се как да получите GM за големи сигнал, аз се опитвам да тече DC анализ, но резултатът не е доволен, аз не знам как да се измерва ток (ако пълно-диференциал), трябва да свърже резистор или източник на напрежение за товара в моята продукция пристанища? GM за малки сигнал, как да се получи изходен ток?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back