Как да се differece Freq.

S

sk1105

Guest
аз използван г-ее да получите differnce честотата на два квадратни сигнали, но задължението не е наполовина, около 33%.затова искам да знам защо и как да се реши този проблем, има ли други mothod да получи тази разлика.Много благодаря!

Общото решение е да се хранят на два сигнала в миксер, и след това се използва филтър, за да изберете желания продукт продукция.

Какви са Вашите два честотни сигнали?Какъв тип D-FF и да е, и как да го свързани?

Ако те храня freq1 в CLK и freq2 в развойна дейност, тогава митото цикъл на freq2 ще бъде приблизително дублирани на изхода Q.(Между другото, това е как "еквивалентен срок за вземане на проби" работи в един осцилоскоп.)

аз използван около 2 квадратни сигнали 100kHz и двата цикъла са 50% мито, freq1 да CLK и freq2 към г, а след това задължение на Q е около 1 / 3 и 2 / 3 последователно което ме обърка.
аз съм искате да използвате миксер плюс филтър, може би малко сложно аз мисля.така че всяко предложение, направи ми една услуга.
благодарности!

Това звучи като тя трябва да работи добре.Колко близо един до друг са си две честоти?

Are You Experienced при отстраняване на неизправности, или това е ново приключение за вас?

Разглеждам си сигнали да бъдат сигурни, че те имат необходимото ниво, няма лошо звънене, добро повишение / пъти есента, а не някакви малки бъгове, генерирани от някъде другаде в системата ви.Проверете за чисто захранване също.Аз съм се познае, че някои неочаквани сигнал се превключва на тригера в грешното време.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back