Как да се установи дали получените битове се дели на 5?

M

meetspraveen

Guest
Hai, вижте, ние ад серийно получаване на бита за всеки такъв импулс след това, ако аз искам да знам, ако са получени бита са divisable от пет на следващото часовник спиране на рецепцията? Уот са всички различни начини за намиране на?

[Цитат = meetspraveen] Хай, вижте ние ад серийно получаване на бита за всеки такъв импулс след това, ако аз искам да знам, ако са получени бита са divisable от пет на следващото часовник спиране на рецепцията? Уот са различни начини да се намери? [/ Цитат Можете ли да направите вашият въпрос по-ясно?? Получените бита се дели на 5 означава? Дайте пример и да обясни.

Hai, това означава, ако ние сме 101010101 ......( на всеки часовник, който получава най-малко), след това, ако ние сме stoping рецепцията в един миг и NXT часовник, ние трябва да намерим, независимо дали са получени малко е кратни на 5? За да намерите? предишен вход поток 1010101010111 ..... ако ние stoping този прием в 1010101010111 след това в NXT CLK, ние трябва да кажа, дали досега получените битове се дели на 5 предварително благодарение

Използвайте получените бита към стъпка 5 етап цикличен брояч (като пръстен брояч). Направете тест логика със следващата пулса срещу изхода на брояча. Ако броячът се определя на пет, тогава броят на битовете в Входният низ се дели на 5.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back