Как да се уверя, че metastability няма да се случи

S

safwatonline

Guest
Имам бърза часовник и по-бавно, аз искам да се синхронизира. тях, така че си мислех за вземане на проби, бавно от бързо, но аз се притеснявам за Metastability, има ли някак да се уверя, че Metastability навик да се случи

Здравейте, Ако искате да този метод, можете да използвате 2 джапанки за толерира metastability,. Това е най-разпространеният начин да се толерират metastability. Надявам се, че помага.

Е, мога да някак си, че вторият флопа ще бъде стабилна за известна степен, но аз не мога да, как това може да помогне на флоп (т.е. 1-ви флопа все още да метастабилни)

не можете да премахнете metastability, може просто да направи дизайна metastability толерантни с помощта на синхронизация логика ... (Ако данните са стабилни във втория флопа и, метастабилни в първия флопа, тогава не трябва да се притесняваш, като окончателни данни е стабилна). . Както и може ли да ми кажете които синхронизатор използвате??

U не трябва да се притеснявате за първия флип флоп. Той ще стане на метастабилни периодично. Вие трябва да се притесняват, че продукцията на 2-ри FF не трябва да бъде метастабилни

добре, ако на първия флопа дава едно погрешно изход се дължи до metastability тогава вторият не може да направи нищо за това, и аз може да получи поток от тези или нула който "и мислят" ще бъде фатално (като на трептене спец. на часовника е труден ) за синхронизатор, аз не се опита някой все още се всяка препоръка? пожелания, safwat [размер = 2] [цвят = # 999999] добавя след 4 минути: [/ цвят] [/ размер не добре, може да се окаже, че не съм достатъчно ясна, проблемът тук е, че двата сигнала са часовниците са просто данни, така че имам опция за използване на DLL да синхронизирате. тях, но аз се чудех, ако има по-прости решения

Ако първата FF отива Метастабилни, а след това на 2-ри FF ще го опитате в следващия цикъл на часовника. Така че първата FF има времетраенето на 1 такт, за да уреди metastability. Продължителността на metastability зависи от това време на преход на сигнал се вземат проби. С помощта на 2 FF синхронизатор, ние намалихме, че преходът продължителност (и не го елиминира). Възможно е, че продукцията от 1 FF е все още Метастабилни, когато на 2-ри FF е, че за вземане на проби. Тук вероятността е, че 2-ри FF ще примерни данни погрешно, че възможността, че 2-ри FF ще бъде метастабилни. Изходът от 2-ри FF става правилно в следващия цикъл на часовника. Накратко синхронизатор трябва да има 2 цели: 1) 2-ри FF не трябва да бъде Метастабилни 2) възникване на случай, че на 2-ри изход FF не е наред (защото проби първият FF, което е все още, метастабилни в следващия цикъл часовник) трябва да бъдат сведени до минимум.

все пак ще има наляво възможност да използвате три джапанки като синхронизатор (обикновено се използва за много висока честота aplication, когато 2 флопа е също метастабилни).

[Quote = deh_fuhrer] все пак ще имат наляво възможност да използвате три джапанки като синхронизатор (обикновено се използва за много висока честота aplication, когато 2 флопа е също метастабилни) ... [/ цитат] ли три чехли наистина помагат? Да предположим, че честотата е много висока (както ти каза), и това отнема повече от 1 цикъл за сигнал за уреждане, след това от сигнала, постъпващ в 2-ри флопа ще продължи да бъде метастабилни. В резултат на това на 2-ри флоп ще изпрати метастабилни сигнал до 3та флопа, и точно като метастабилни сигнал, който излезе на 1 флопа, това 2-ри метастабилни сигнал ще отнеме повече от един цикъл, за да се утаи, така че сигналът все още ще Метастабилни, когато тя пристига в 3-та флоп. Така че, добавяне на флопа не помогне, нали? Какво ви трябва, трябва да бъде повече време да се утаи (т.е. дълго време цикъл), излагайки друг флопа просто натиснете метастабилни сигнал цикъл напред. Моля, поправете ме, ако греша.

[Quote = ALUOp] [quote = deh_fuhrer] все пак ще има наляво опция за използване на три джапанки като синхронизатор (обикновено се използва за много висока честота aplication, когато 2 флопа е също метастабилни) .. [/ цитат] ли три флопове наистина помагат? Да предположим, че честотата е много висока (както ти каза), и това отнема повече от 1 цикъл за сигнал за уреждане, след това от сигнала, постъпващ в 2-ри флопа ще продължи да бъде метастабилни. В резултат на това на 2-ри флоп ще изпрати метастабилни сигнал до 3та флопа, и точно като метастабилни сигнал, който излезе на 1 флопа, това 2-ри метастабилни сигнал ще отнеме повече от един цикъл, за да се утаи, така че сигналът все още ще Метастабилни, когато тя пристига в 3-та флоп. Така че, добавяне на флопа не помогне, нали? Какво ви трябва, трябва да бъде повече време да се утаи (т.е. дълго време цикъл), излагайки друг флопа просто натиснете метастабилни сигнал цикъл напред. Моля, поправете ме, ако греша. [/ Цитат] време на цикъла ти говориш? [Размер = 2] [цвят = # 999999] добавя след 3 минути: [/ цвят] [/ размер] продължителността за контрол на сигнала трябва да бъде повече от времето, период на бавен часовник ...

Чувал съм много за MTBF, когато става дума да metastablity. Може ли някой, моля, обяснете какво е то и как това се отразява на metastablity?

добре, аз се "мисли", че MTBF "Средно време преди повреда" е просто представяне на това колко често става метастабилни синхронизатор, доколкото мога да си спомня, че е обратно пропорционална на двата данни FREQ. и часовникът Freq. и е пряко предложение. експоненциалното на metastability Продължителност така че ако искате добра стабилна синхронизация. U трябва да се увеличи на MTBF

[Quote = ALUOp] [quote = deh_fuhrer] все пак ще има наляво опция за използване на три джапанки като синхронизатор (обикновено се използва за много висока честота aplication, когато 2 флопа е също метастабилни) .. [/ цитат] ли три флопове наистина помагат? Да предположим, че честотата е много висока (както ти каза), и това отнема повече от 1 цикъл за сигнал за уреждане, след това от сигнала, постъпващ в 2-ри флопа ще продължи да бъде метастабилни. В резултат на това на 2-ри флоп ще изпрати метастабилни сигнал до 3та флопа, и точно като метастабилни сигнал, който излезе на 1 флопа, това 2-ри метастабилни сигнал ще отнеме повече от един цикъл, за да се утаи, така че сигналът все още ще Метастабилни, когато тя пристига в 3-та флоп. Така че, добавяне на флопа не помогне, нали? Какво ви трябва, трябва да бъде повече време да се утаи (т.е. дълго време цикъл), излагайки друг флопа просто натиснете метастабилни сигнал цикъл напред. Моля, поправете ме, ако греша. [/ Цитат] Здравейте, по мое мнение, всеки етап на флопа намалява риска от държавите-членки от същата величина, което на свой ред зависи от използваната технология IC. Метастабилни сигнал, който се тактова честота в флопа, има голям шанс да бъде коректен и стабилен след този етап, защото дори метастабилни сигнал има само един много малък шанс да отговарят точно на условия за генериране на metastability отново. Волфганг

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back