Как да се тества Q на самоопределение, направени индуктор?

E

eegchen

Guest
Здрасти,

Аз съм проектиране комин индуктор.

Проблемът е как да провери това.Общата начин е да се тества индуктор използвайки мрежата анализатор.

Но също и някои хора, използвайки VCO да тествате Q на inducor?Някой знае ли как да стане това?

Благодарности
Gang

Поставете индуктор заедно с кондензатор да образуват плътен LC верига.
Метене на VCO честота нагоре и надолу на ехтящ честота и измерване на напрежение в целия LC верига.
Q фактор може да бъде изразена като съотношение на напрежението, разработени в своята реактивни елементи на напрежение инжектира в серията с верига за производство на развитите напрежение.

Ако направите LC резонатор и мярка на вмъкване загуба & BW, то трябва да бъде в състояние да изчисли Q на индуктор от връзките на вмъкване загуба за разтоварване Q на компонентите и Q на резервоара.

eegchen написа:

Здрасти,Аз съм проектиране комин индуктор.Проблемът е как да провери това.
Общата начин е да се тества индуктор използвайки мрежата анализатор.Но също и някои хора, използвайки VCO да тествате Q на inducor?
Някой знае ли как да стане това?Благодарности

Gang

Благодарности
да кажеш, използвайки swith капачка да контролира ехтящ честота?

Всяко споменаване да прочете?

vfone написа:

Метене на VCO честота нагоре и надолу на ехтящ честота и измерване на напрежение в целия LC верига.

Q фактор може да бъде изразена като съотношение на напрежението, разработени в своята реактивни елементи на напрежение инжектира в серията с верига за производство на развитите напрежение.

eegchen написа:

Благодарности

да кажеш, използвайки swith капачка да контролира ехтящ честота?Всяко споменаване да прочете?vfone написа:

Цитат:

Как мога да получа insetion загуба & BW, използвайки мрежата анализатор?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back