S
shengwuei
Guest
Уважаеми колеги, имам предаване / приемане система, която е функционално работи, но има "амортисьорите (?)" Проблем на приемане път. Проста схема система блок, както е показано по-долу, една малка, но не са за пренебрегване "затихване" форма на вълната могат да бъдат наблюдавани както преди, така и след получават усилвател (циклично изменение в червено като на фигурата по-долу, този проблем стане сериозна след усилването на получат усилвател). Аз не съм сигурен, че това е "затихване" проблем или не, защото честотата на вълната на сигнала е много по-ниска, отколкото предава сигнал (50MHz). Аз сте добавили някои серии кондензатор да филтрира форма на вълната, но не намери своя ненужен. Вероятно все още има частта с висока честота (в близост до честота на предаване) вътрешната форма на вълната, така че просто нискочестотен филтър няма да работи. Предполагам, че трябва да се намери основната причина за "затихване" проблем, така че може да го направи напълно изчезват в приемащата път. Наистина нямам идея за това как да се реши този проблем, някой може да ми даде представа за това? Оцениха за вашия принос.