Как да се симулира поточен ADC в Hspice или Matlab?

L

leonken

Guest
Проектира един поточен ADC. След симулацията е направено, искам да симулира изпълнения като INL, DNL, SFDR ... Има ли алгоритъм или инструмент, в Hspice или Matlab да се симулира работата на един поточен ADC. Благодаря.

Уважаеми leonken Само някои идеи, за ваше сведение: 1. Sin-вълна вход -------> цифров код, FFT трансформация, SFDR може да се постигне 2. Linear склон вход --------> цифров код, идеален DAC, нови аналогови данни се постига, тогава DNL и INL ще бъдат постигнати. нали? С най-добри пожелания, [цитат = leonken] проектира един поточен ADC. След симулацията е направено, искам да симулира изпълнения като INL, DNL, SFDR ... Има ли алгоритъм или инструмент, в Hspice или Matlab да се симулира работата на един поточен ADC. Благодаря ви [/ цитат]

Здравейте, philipwang, Смятате ли, има материали за симулация тръбопровод ADC? благодаря. [Цитат = philipwang] Уважаеми leonken Само някои идеи, за ваше сведение: 1. Sin-вълна вход -------> цифров код, FFT трансформация, SFDR може да се постигне 2. Linear склон вход --------> цифров код, идеален DAC, нови аналогови данни се постига, тогава DNL и INL ще бъдат постигнати. нали? С най-добри пожелания, [цитат = leonken] проектира един поточен ADC. След симулацията е направено, искам да симулира изпълнения като INL, DNL, SFDR ... Има ли алгоритъм или инструмент, в Hspice или Matlab да се симулира работата на един поточен ADC. Благодаря ви [/ цитат] [/ цитат]

здрасти .. [Размер = 6] [/ размер] Аз също съм проектиране на тръбопровод ADC в Танер ЕАО .. , както и проверка на неговата функционалност в MATLAB ... може ли някой да ми помогне, като ми даде необходимите Танер ЕАО верига файл или модел на Matlab файл в продължение на 12 битов ADC тръбопровод на моя мейл адрес [имейл] karthick123.in @ gmail.com [/ електронна поща] Благодаря предварително! Plz ....

Къде мога да намеря идеалното блок КПР в SIMULINK? благодаря.

walker5678, можете да използвате блок quantizer в дискретната библиотека. Ти просто трябва да каже какво интервал на квантуване е и има ли го.

JoannesPaulus: може да ви го обясни по-подробно? тъй като quantizer може да получите само един сигнал, и типа на данните трябва да бъде двойно или единични. Но цифров вход на няколко бита (10bits за моя случай), и вид данни е булев. Благодаря.

walker5678, съжалявам, че се чете "ADC" в публикацията си "не DAC". За КПР ще трябва да го изградим себе си: първо трябва двоичен конвертор термометър и след това просто добавяме 1023 бита. Имах S-функция, която го е направил, но не изглежда да е в състояние да го намерите ...

Няма значение, JoannesPaulus. Имам изградена идеално DAC, и е установено, че е лесно, просто направете претеглената сума. , тъй като чух веднъж от форума, че има builted SIMULINK блок за идеално КПР в новосъздадената версия Matlab, така че аз зададох този въпрос.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back