Как да се реши hFE на DTA114?

E

eplee2001

Guest
Becourse на дейташитове на Rohm
на DTA114 внимание, това
е hFE е 30 ~
Има ли някой може да ми каже как да се реши hFE на DTA114?
Може ли 30 или повече?THX!

Дългият път въпроса за hfe .....Е, hfe зависи от приложението и използвате transirtor за.например: ако са проектиране да работят на насищане, който искате да опитате някоя hfe на 10 или по-малко да asure на transitor съхранява в този регион, този hfe U дизайн, когато polarized, вещица I DONT мисля е вашият случай.

Другият начин да се вземе решение за hfe е да настроите Ic ток, ако не видите дейташитове той типично hfe е 60, ако търсите още по-надолу, там е графичен на hfe спрямо Ic и stasific Vce, в този случай е 10V, Има и може да aproximate на hfe на транзистор.

Ако искате от веригата hfe, добре, можете да използвате multitester с hfe мярка, те са доста общи, че не е много достоверна причина hfe варира много дължи на много фактори.

Надявам се да помогна

Много благодаря U!но мисля, че ако искам да работи по проектирането до насищане, че трябва да използвате по-големи hfe не по-малко да asure на transitor съхранява в този регион.

За да се осигури насищане Hfe ви трябва да е около 10,
не забравяйте, че в насищане иб = 10 * IC ......Hfe = 10

Ако искате да се знае точната стойност на необходимите база текущите за вашето приложение, просто свържете транзистор с колектор натоварване и напрежение, а след това се увеличи базата Vce текущата докато достигне стойността имате нужда (напр. 0.2V). База Резистор 5koms и един Потенциометър (1Kohms) между Vcc и GND за регулиране на база текущи ще направя.
Не oversaturate, ако имате нужда от бърза смяна!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back