Как да се реши на по шофиране напрежение?

S

sj95

Guest
Уважаеми всички:

Когато проектирате вашия аналогов IC, какво повече карам напрежение е във вашия кръг?

Id = К (VGS-VTH) ^ 2, VGS-VTH = VoV (над карам vlotage)

Как да изберете VoV?
Чрез процес или от функция?

Благодаря много.

здрасти
Мисля, че това зависи както от процеса и функция.
с уважение

В VoV се реши, както от процеса и функция

Що се отнася до процеса на минималните VoV се изисква за FETs такива, че те donot отидат в слаба инверсия област казва (0.2V за 0.18um процес).

Над VoV минималната стойност на VoV се определя от функцията.

като по-малка VoV дава висок изключване Честотен, и по-големи VoV дава по-висока печалба
си една trdeoff между двете

Ако имам напрежение препращане, какво VoV е подходящ?
0.1, 0.2 или 0.3?

Благодаря много.

Здрасти,
Мисля, че прекалено силно напрежение се определя от процеса.Не сте се спомене, че са технологии, които използвате.за .18, мисля, че трябва да се 0.2V

200mV или 300mV е най-нормалното избор

здрасти
ние можем да променим Vth от Vsb (източник-голямата част), така че ние можем да променим VoV.
с уважение

VoV е силно зависи от Vth, следователно температура.В зависимост от вашата операционна температура и шофиране ток, на VoV могат да бъдат много различни, дори ако използвате един и същ процес.

Може да можете да стартирате ъгъл симулация на най-ниското възможно най-високата температура с ток (по отношение на този най-ниската температура) и бавно ъгъл транзистор, за да видите колко VoV U трябва да се уверите МОН все още е в насищане.Цитат:

здрасти

ние можем да променим Vth от Vsb (източник-голямата част), така че ние можем да променим VoV.

с уважение

Ами общото правило на палеца е VoV> 50mV в 0,18 да бъде в силна инверсия (което е напълно транзистор включен).Въпреки това, ако сте Достъп до файловете качество модел от foundr можете спокойно дизайн на transsitrs се през седмица или дори обръщане в subtreshold VoV <0 (което не може да се избегне, ако това наистина малка мощност / напрежение дизайн).

Здравейте всички:

Ако VoV е твърде малък, т.е. 50mV или дори 10mV, 0mv.

Кое е възможно да се случи грешка лесно?

Благодарности

VoV всеки има своя позиция.
има правило:
Ако MOSFETs са актуални мач, след това направете VoV възможно най-голям, той ще направи текущата огледала изходи по-добре.Но това ще доведе до намаляване на стаята главата.
Ако MOSFETs се напрежение мач, след това направете VoV по-ниска, това е добре за намаляване на въвеждане компенсиране на разликата двойки на входа и други съвпадащи двойки.

правило на палеца

използва за напрежение 0,1-0,2 мач (диференциална двойка)

или

0.3-0.5 използват за текущи мач (настояща огледало)

okawa написа:

VoV всеки има своя позиция.

има правило:

Ако MOSFETs са актуални мач, след това направете VoV възможно най-голям, той ще направи текущата огледала изходи по-добре.
Но това ще доведе до намаляване на стаята главата.

Ако MOSFETs се напрежение мач, след това направете VoV по-ниска, това е добре за намаляване на въвеждане компенсиране на разликата двойки на входа и други съвпадащи двойки.

Това е взет директно от книга, която съм прочел.Мисля, че го обясни по-добре от мен.Надявам се това да помогне.
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

за напрежение мач> 100mV е достатъчно.Аз дори да използвате VOD = 70mv за някои случаи с въпросите на главата стая.

evilguy написа:

Това е взет директно от книга, която съм прочел.
Мисля, че го обясни по-добре от мен.
Надявам се това да помогне.

Коя книга за който говорите?Благодарности.

evilguy написа:

isaacnewton написа:

Коя книга за който говорите?
Благодарности.evilguy написа:

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back