Как да се разбере верига схематично?

H

huji

Guest
Здравейте всички,
някой може да ми каже как да научат повече за верига ..това, което искам да кажа е, когато видя една верига и схематично може автоматично да знам как работи ..Аз съм 1-ва година електронни студент.Дали това е добра идея, симулиращи верига от примера в книгите?Кой да е пийнал?Благодарности
Последно редактиран от huji на 27 май 2005 14:04; Редактирано общо 1 път

Мисля, че ф ще знаят това от опит, които ще спечелят от по-ф четене и практически проекти

Първо трябва да научат какво се компоненти.След това можете да отидете за четене схематично и получаване на представа за това какво прави.

В началото се научите как компоненти работа, и тогава започнете четене електроника списания за начинаещи, където всеки кръг има подробно обяснение как работи, каква е функция на използваните компоненти ...
По този начин вие ще получите най-разностранни оглед на електрониката, а по-късно можете да направите избор какви са вашите интереси.
Можете да започнете четене Всеки ден Практически електроника, от където, по мое мнение, можете да направите първата стъпка в практическа електроника.
Също така има много други списания, това е само един от тях.

си моят съвет тъй като веригата само не може да ви даде по-добра представа в схема работи.тъй като работеща схема се получава само след много проучвания

, както и останалите freinds казал

първо: дефинирайте всеки компонент и как тя работи

2-ра: Опитайте се да прочетете например известният IC's: LM555 & LM358, 741
и техните приложения.>> (прилагане бележки)

3-то: Опитайте се да прочетете някои информационни листове, за да се familer с това как трябва да си от такъв файл, който съдържа много информации.

4-то: Опитайте се да чете и симулиране на някои малки проекти.

5-то: постави цел (всеки проект), след това се опитайте да го дизайн от А до Я като практика, след това се опитайте да го практически на борда.(ф ще получат реална experince)
** С помощта на таблици с данни и прилагането на заповед и в интернет.

Забележка: всички тези стъпки може да отнеме много време от теб,
това ще бъде въпрос на време, но аз мисля, че заслужавам
Успех ..

Ако искате да разберете schamatic и ти трябва да знаеш elemans като индуктивност съпротивление кондензатор и повече от тях транзистори.
Ако знаете малък модел сигнал на bjts и FETs и ще намерите cicuits по-добре.

Мисля, че ф трябва да прочетете за електроника и да направи добър фон за електроника и аз ще дам добър сайт за електроника
http://www.epanorama.net/links/componentinfo.html

EN, да знаете структура е лесно, но да се направи верига работа е трудно.
стъпка по стъпка, опитайте по-малки проекти, тогава ще знам приблизително какви са индивидуалните блок са прави, тогава може би ще може да допълвам това, което прави общо верига

Преди да отидете твърде далеч, първо трябва да се разбират вашите електронни примери книга текст.Опитайте се да се поучат от много прости схеми и да получите идеи като защо ние трябва да го използват компоненти (или особена стойност) на мястото.

1-ва, Главна Чип лист и молба, след това следвайте сигнал следва да се чете Sch.От друга страна, помислете по време на домейн и dowmain честота.и някои компоненти обикновено се използват и special.Good късмет

Трябва да знаете основни схеми символи
http://users.pandora.be/educypedia/electronics/dataschematic.htm
на трябва да организират схеми в splited единици
1 - започва с заливи захранване, взриватели, варистори, ntcs, токоизправител, ... и т.н.
2-веригите за управление, както по-рано каза да информационния лист за всеки IC имате тогава разбирам за какво се прави там, а след това ще бъде добър читател и схематични Търсачка на вина.

Вашият изискването да изглежда твърде висока.Вие трябва да прочете и да направи повече проекти, след което можете да подобрите своята способност дизайн стъпка по стъпка

Този въпрос е нещо комплекс.Аз препоръчвам да се търси съветник на вашия университет и да започне практикуване.Това е единственият начин.

хванете необходимите теоретични неща и практикуването на четене:).

Мислех, че като вас отдавна: трябва да има някакъв начин да знам как работи след като го гледам ..
Въпреки това, той е много подобен четене код по програмиране, теория U нужда и опит.

и симулира такива вериги са чудесни идеи, но толкова дълго, колкото не са имали вашите изчисления на хартия, който никога няма да намерите желания инспекция

успех

Това е един добър старт да се учат от основите и нагоре; http://www.ibiblio.org/obp/electricCircuits/

U трябва да се развива опит и U трябва да бъде силен в основите на електронни схеми.това наистина отнема време Atleast една година

Научете повече за първия кръг компоненти и потока на сигнала във вериги

Точно като eng_Semi каза, че ще спечелят от опита, след което ще бъдете в състояние да посочат блокове, които правят една верига с това ще можете да получите представа за това какво прави той.
не искам да отивам прекалено бързо, само след няколко години нещата присъединяването на проекта заедно да формират голяма картина.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back