Как да се приложи 12 битов фиксирана точка представителство в Matlab

S

scdoro

Guest
здрасти на всички,

Имам един въпрос тук, а аз съм направи с първата част от проектирането на bandpass филтриране по написването на matlab скрипта по-долу.

WP2 = 0,5 * пи;
ws2 = 0,6 * пи;
tr_width =
мин. ((wp1-ws1), (ws2-WP2));
М = точка (6,6 * PI / tr_width)
1N = [0:1: M-1];
wc1 = (ws1 wp1) / 2;
wc2 = (WP2 ws2) / 2;=ideal_lp(wc2,M)-ideal_lp(wc1,M);

HD
= ideal_lp (wc2, M)-ideal_lp (wc1, M);
w_ham = (hamming (М)) ";
H = HD .* w_ham;
[DB, Mag, PHA, GRD, W] = freqz_m (ч, [1]);
delta_w = 2 * pi/1000;
RP =-
мин. (БД (wp1/delta_w 1:1: wp2/delta_w))% Край passband разчесвам
Както =- кръг (макс (БД (ws2/delta_w 1:1:501)))% Мин stopband ослабване

Парцели%
второстепенна сюжетна линия (2,2,1); стволови (N, HD); заглавие ( "Идеал Импулсни реагиране")
ос ([0 М-1 -0,4 0,5]; xlabel ( "Н"); ylabel ( "HD (N)")
ос ([0 М-1 -0,4 0,5]); xlabel ( "Н"); ylabel ( "HD (N)")
второстепенна сюжетна линия (2,2,2); стволови (N, w_ham); заглавие ( "Hamming Window")
ос ([0 М-1 0 1,1]); xlabel ( "Н"); ylabel ( "W (N)")
второстепенна сюжетна линия (2,2,3); стволови (N, H); заглавие ( "Край Импулсни отговор")
ос ([0 М-1 -0,4 0,5]); xlabel ( "Н"); ylabel ( "H (N)")
второстепенна сюжетна линия (2,2,4); парцел (W / пи, БД); оста ([0 1 -150 10]);
заглавие ( "Величина реагиране в db"); мрежа;
xlabel ( "честота в пи възли"); ylabel ( "децибели")
____________________________________________________Аз съм заклещен опитва да продължите с втората част.

Qn1) как да процедира с 2-ра част относно определяне на 12-битов фиксирана точка представяния на филтър коефициенти.

Qn2) и как да го парцел величината отговор на фиксирана точка филтър в Matlab?

Моля помогне.

благодарности

с уважение
scdoro
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Здравей scdoro,

Ако имате достъп до фиксирана точка инструментариум на matlab.След това можете да използвате FI () функцията за въвеждане на сигнала,
изходен сигнал, и коефициенти на филтъра.С FI () функция, вие също може да се определи колко фиксирана точка се нуждаете за проблема и как трябва да се извършва закръгляване.

най-добър

Okie.благодаря за ръководството.

Мисля, че това ми помага да се запознаят с филтъра дизайн toolbox.i парцел на фиксирана точка филтър и оригиналния филтър на същата величина отговор графиката и аз имам този резултат в прикачения файл.Изглежда, че те са много близки един до друг .. освен за някои изкривявания в неподвижна точка филтър.

Какво означава това за резултатите?Това трябваше да е правилният изход?

благодарности

Здрасти,

от вашата фигура, че изглежда, че използвате филтър изпълнител 12-битов фиксирана точка номер е чак толкова различна от тази на плаваща точка номер.Не съм го проверите себе си, така и не могат да оправдаят дали резултатът е правилна или не.

Просто опитайте играя наоколо с определен брой точки,
т.е. намаляване на фиксирана точка номер и резултатът трябва да получат най-лошото.

най-добър

Имам Matlab скрипт, който генерира ROM да го използвате в vhdl проект.Тя просто генерира мура филтър, с fir1 функция, а след това и коефициентите са binarized и ROM файл е създаден.То може да ви помогне да разберете как binarization е направено.
Можете cand няколко параметри, като филтър цел, брой битове, за да представляват коефициенти
и др Почти всички коментари са на испански език, тъй като аз съм от Мексико, но се променят някои от тях на английски, така че можете да го използвате.
Този скрипт създава файл, наречен ROM_FIR.vhd, която е vhdl описание на ROM коефициенти.Ако не разполагате с vhdl редактор вас все още може да го отворите в Matlab редактор или по някакъв друг текстов редактор.
С уважение,

Ulises
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back