Как да се премахнат твърд смяна ефекти?

S

seyyah

Guest
Как можем да се премахне спадове или върхове, които се проявяват в повишават или понижават краища на превключване импулси?

Въпросът е твърде общ.Има много и много различни видове на смяна на импулси.

Varuzhan

Без да навлизаме в подробности, можете да се опитате да използвате верига Snubber.
Да погледнем тук:
http://focus.ti.com/lit/an/slup100/slup100.pdf
С уважение,
IanP

Switchings са PWM switchings до 20KHz.Всъщност аз се използва Snubber.Може да се нуждае от тунинг.Имам нужда от информация за изчисляване на параметри, можем да ви предложим нещо?Също така някой ме предложен за свързване на RC филтър към вратата, но аз не можах да разбера с употребата на този.Дали този метод никакъв смисъл за вас?

Свързване на филтъра на портата ще забави MOSFETs.По-бавно повишение / попадат пъти на индуцирани напрежения (в паразитни inductances) ще бъде по-ниска.

В определени страна е, че ти ще се увеличи смяна загуби в транзистори.Като цяло, само резистор последователно с портата MOSFET е достатъчно.Не бих добавите кондензатор.

А ценерови диоди може да е достатъчно, могат да бъдат, какво мислите?

можете да използвате RC верига Snubber да опитам.

seyyah написа:

Как можем да се премахне спадове или върхове, които се проявяват в повишават или понижават краища на превключване импулси?

Може би това е глупаво предложение, в зависимост от вашето ниво на опит, но имат Проверихте ли си метод на измерване?На пример, измерване с обхват с дълги води земята също ще доведе до възприема звънене на краищата?

Ако искаш да кажеш на връх / натопи на нарастващите / попадащи край на "превключване сигнал" (PWM сигнал към порта), тогава трябва да добавите резистор последователно към портата на MOSFET.Ако аз не съм сгрешил, по-голяма съпротива ще се увеличи стойността на растящите време, както и да намали размера връх.Въпреки това, смяна на загубата ще се увеличи.Така че, трябва да настроите баланса.

R трябва да премахне, но не помагат толкова много.Не мога да увеличи резистора много.Snubber може да помогне, благодаря

Най-добър Snubber схема е RCD Snubber polyster с капачка тип, който намалява почти 60 до 80% шпайкове

Първо, вие трябва да се гарантира, че вашият пулс портата на превключвател може наистина и изключване.Вторият, Вашият ОУ трябва да бъдат в непрекъснат режим на проводимостта.Верига на Snubber може би сложна и трудна, ако не работят в голяма мощност може би U може да изберете устройство върху вашия дизайн (ток и напрежение способност).

Имам същия проблем, но моето устройство е в интегралната схема.и индуктивност е свързване проводник.Разбивката напрежение е много малко.Не мога да намали времето нарастват.И аз нищо не може да се свърже с паралелно свързване на проводник.
Имаш ли представа?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back