Как да се предпазим от цифров шум вериги?

C

chicken_feet

Guest
P / S: Съжалявам за публикуване отново в този форум, аз все пак тук ще бъде по-suitable.thanks.
------------------------------

Здравейте всички,

Аз винаги дизайн и изготвя вериги, който включва микроконтролер и аудио вериги.Най-често съм среща цифров шум, който преминава на аудио движение, особено ако те са на една и съща ПХБ.Аз се опитах много методи или да се намали или да се изолират шума, но бих искал да знам дали има някакви други предпазни мерки, че аз не знам.

Обикновено ми микроконтролери се изпълняват с външна кристал в мегахерци с I2C или RS485 сериен комуникация.Проблемът с аудио е, че всеки сигнал, който се взема ще бъдат усилени, така че много пъти, особено когато аудио сделки с вериги канали за подбор при източника ниво (ниско ниво).

Има няколко много успехи и неуспехи на намаляване на тези пикап шум, особено когато тези устройства споделя същото място.Те трябва да имат едни и същи земята, тъй като използването AC (трансформатор с различни земята изолация) не е вариант и аз трябва да използват стандартни 24Vdc входяща мощност.Има няколко случая, когато шума от земята на различни устройството са пикап на друг.

Аз приветствам всякакъв вид на коментари, опит, или друг начин на правене на нещата.

Благодаря предварително.С най-добри пожелания,
chicken_feet

изглежда, че са изправени пред шума борда на ниво, нали?
да използвате няколко сила или източник на множество различни ИС във вашия съвет?
колко слой на Ур ПХБ?Do U са посветени GND слой и VCC слой?

Btrend написа:

изглежда, че са изправени пред шума борда на ниво, нали?

да използвате няколко сила или източник на множество различни ИС във вашия съвет?

колко слой на Ур ПХБ?
Do U са посветени GND слой и VCC слой?

Общи съвети за смесени сигнали ПХБ е да намали съпротивлението на всички аналогови линии.В някои случаи това може да се постигне чрез използване на ниско съпротивление 600Ω до 600Ω аудио трансформатори (ограничена честотна лента), или линейни оптични изолатори (пример: HCPL4562 или други подобни) ..в двете посоки, предоставят тотална изолация на DGND и AGND ..

1.u могат да се отделят от земята самолет на две части, като ги свързвате с точка.
2.u може да използва цялата равнина на земята и да я доколкото е възможно от аналогови към цифрови схеми.

шах вън този док.някои идеи за многоточково земята система.
паралелна връзка земята може да бъде от полза да си дизайн.
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

freeinthewind написа:

1.u могат да се отделят от земята самолет на две части, като ги свързвате с точка.

2.u може да използва цялата равнина на земята и да я доколкото е възможно от аналогови към цифрови схеми.

Опитайте се да се свържете на аналогови, цифрови основания заедно в един момент само, и се уверете, че тази точка е физически близо до земята аудио (често) въвеждане на ПИН на борда конектор.Също така, като се използват диференциални входни устройства за ниско ниво на аудио схеми ще се сведе до минимум последиците от общия режим шума, генериран от цифровата електроника.Електрически кондензатори доставка заобикаляйки от цифрови и аналогови интегрални схеми е задължително.Ако не използвате земята самолет, да се използва модел шахматна дъска за цифровата мощ и земята (вертикални VDD / Vcc следи и хоризонтални следи земята на отделни самолети, или обратното).Това намалява линия област, в която ток от байпас капачките трябва поток.Inductance е пропорционална на линия област.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back