Как да се постигне промяна късче от логика порти

S

s0g0

Guest
например имам двоично число 11001001 -> Сега, аз искам тя да бъде разделена на 16, тогава аз трябва да го смени с десен (LSB) до 4 бита (2 ^ 4 = 16) -> за да мога да 00001100, но как Мога ли да го постигнем в хардуера чрез логика портите?
Последно редактиран от s0g0 на 20 юни, 2008 9:56; Редактирано общо 1 път

.

Вие не се нуждаят от логика порти, просто свържете бита изместен.is different for a number representation of unsigned or signed.

В малко работа за високото изместен в
бита е различна за определен брой представителство на грозен или подписани.Или '0 'или имитиране на MSB.

Здрасти,
Да наистина искате просто да им е трудно жични така че винаги да разделя един байт вход от 16, който е FVM какво ви е дал, или не искате да направите действително mathmatical манипулация в хардуера?Ако например искате да превключвате между номер или номер разделен от 16 вие ще трябва да се използва мултиплексор верига, която избра връх 4 бита на вашия номер и ги замениха в четири по-ниски бита и определя горната четири бита трябва да нули .

Аз не съм съвсем сигурен доста какво наистина искате да направите?Моля да ни даде повече подробности.

Боб

Много благодаря за FVM и DrBob13, трябва да се разделят ми двоичен сигнал от 16, така че мога да знам повече подробности за операцията FVM's?Как да отговори на MSB и какви точно изглежда окабеляване за "промяна в"?Аз наистина съм нов за електронен дизайн.

/ / грозен
о [7] = 0; о [6] = 0; о [5] = 0; о [4] = 0; о [3] = I [7]; о [2] = I [6]; о [ 1] = I [5]; о [0] = I [4];

/ / подписан
о [7] = I [7]; о [6] = I [7]; о [5] = I [7]; о [4] = I [7]; о [3] = I [7]; о [2] = I [6]; о [1] = I [5]; о [0] = I [4];

Благодаря за вашата голяма помощ, FVM.
Сега съм в състояние да смени бита сега.Тук искам да задам няколко въпроси, свързани с плаваща запетая алгоритъм за двоични числа.Надявам се, че може да ме упъти отново от дълбока вашия живот.
В момента работя по проект за прогнозиране верига ADC.Някои от двукомпонентни алгоритми са включени.
Помислете за този пример.Take A негативен: 1100 = 1010.Сега да се разделят с 16 правим право смени отново (но ние също трябва да отговори на знак малко в ляво както ти каза).Така че сега A/16 = 1111 1100.Така база на моя дизайн, следващата операция е да се изваждат: AA/16 = 1100 1010-1111 1100.Сега, ако сте запомнили, преди да се хвърлят на 4-малко значими бита, което е резултат на закръгляване на разделение до най-близкото цяло число.Ако не искате това тогава можете да помисли за 4 бита, свързани до 2 ^ (-1), 2 ^ (-2), 2 ^ (-3) и 2 ^ () -4, както и, и имаме нужда от 12 -- късче изваждане.В примерите, дадени по-горе ще направите следното:
Пример 1: 0110 1101,0000-0000 0110 .1101
Пример 2: 1100 1010,0000-1111 1100 .1010

Благодаря ви за търпението да прочетете моята дълго описание глупости, как да се прилагат плаваща запетая в хардуера на практика?Аз наистина няма идея как да се справят с тези десетични точки двоично число

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back