Как да се получи това диференциално напрежение в аналогов кръг

M

mengly

Guest
За V1 = 2.5V ~ 5V, V2 = 2.3V ~ 2.7V,by the circuit in standard CMOS technology
(not using resistors)?

Как мога да получа V = V1-V2
от веригата в стандартна CMOS технология
(не използват резистори)?Може ли да се направи с пълно диференциално усилвател?

Всъщност, аз искам да получа едно изходно напрежение V = V1-V2.

Уважаеми mengly,
Можете да се знае как opams може да се използва за различни напрежения сума.А лятото верига.
Ние също имаме верига, която ще направи differencing на сигналите.Погледни всяка книга за opam прилагане.Opamps от Джеймс К Roberge има.Книгата е качил на борда на ЕАО.
"U opamp може да въведе в ООП.

тъй като търсите V1-V2, можете да направите това с топология разлика opamp, те са много чисти трикове като този.Той може да се направи разлика с усилвател само R, ще бъдат различни от положителни и отрицателни реакции, но същия принцип.

Ако можете да използвате кондензатор можете да се свържете терминал 1 на V1 AMD терминал 2 до GND.
Тогава направи терминал 2 плаващи и терминал 1 се свърже с V2.Вие ще получите V1-V2 на терминал 2.

Благодаря ви за вашия отговор.
Аз съм виждал някой друг използва с една кондензатор да реализира тази функция, но тя получава импулс напрежение, а не постоянно изходното напрежение, с по-голям контрол на времето.
Видях някои ducuments представи символ на диференцираното усилвател като тази сума веригата, а те обясняват това е реализирана на чип, така че аз съм се чудех дали те се изпълняват от opamp CMOS със специална конфигурация.

виж тази схема
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Но аз трябва да реализира тази функция от цифровите CMOS технология,
резистори и НЕ могат да бъдат използвани в него

Доколкото разбирам, имате две възможности за решаване на проблема:

1) Digital разтвор: дигитализиране на тези два входа и извършва изваждане в цифровата област, или
2) Използвайте включен кондензатор с две вериги без припокриване часовник фаза, за да получите V1-V2 функцията, която се изисква, когато пробите от естеството на обработка на сигнала е разрешено.

Други чисто аналогови решения могат да се движат в някои проблеми, ако не разполагате с добри резистор на разположение в цифровия процес ".

Всеки цифров процес CMOS включва NWELL (в моя случай тя е около 1K лист съпротивление) Н и Р Източник / Канализация, и POLY порта (ако е silicized тя е около 10 ома съпротивление лист).
Можете да ги използвате за създаване на резистори.

Но се съмнявам, ако точността на този вид резистори може да бъде достатъчно за тази схема
Мога съотношенията на R са точно равни?

При цифровите CMOS, жаргон, които използваме поли съпротива?

За да mengly

Ако инженер оформление ще се грижи за съотношението ще го получите.Аналогови дизайнери използват една и съща резистори.Като опции могат да използват с висока стойност POLY резистори и POLY-поли или мен ме-кондензатори.

За да xuel

Можете да използвате POLY резистори порта, но и за съвременните процеси на съпротивление ще бъде твърде малко: около 10 ома на квадрат.За големите резистори той не може да бъде приемливо.

Проверих TSMC.18 Logic Дизайн правило, или P N Поли silicide без да има лист резистентност между 200 и 400 ома / квадрат.Също така или P N раз без silicide има bwtween лист съпротивление от 50 до 150 ома / квадрат.Така че аз мисля, че може да избере тези видове съпротивления.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back