Как да се подобри пропускателната способност на PIFA

I

imranshoaib

Guest
Здравейте, имам симулирани един PIFA лента за GSM 900 приложения. В центъра честота е добре съвпада с 925 MHz, но честотната лента е за малки. | S11 | е около -20 db. Как мога да разшири честотната лента? Аз съм с Agilent ADS2005A за симулация PIFA. Вашето ръководство е оценена в това отношение ...

Както при всяка антена, да се увеличи (електрически) обем. Така че може да се увеличи разстоянието между groundplane и кръпка, както и на ширина пластир. Ако използвате диелектрик, намаляване на диелектрична константа; въздух, разбира се, най-добре. Също така wdith на късо ПИН влияние върху честотната лента. По-напредналите методи се възползват от слотовете в пластира, паразитни и множество резонанси. Има много документи по този въпрос.

Разстояние между храна точка и точка Сортирай също влияят на честотната лента и като jone споменати разликата между groundplane и нищо радиатор кръпка, но дебелината диелектрик също оказва влияние върху честотната лента. За правилното разбиране на pifa по-добре прочетете по-долу книги Planar Антени за безжична комуникация - Кин-Lu-Уонг Компактен и широколентна Антени MicroStrip - Кин-Lu-Уонг И двете са на разположение в този сайт. отношение, balaguru. [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 46 минути: [/ цветен] [/ големина] отидете зр-долу линк http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=276296

[Цитат = balaguru thavamani] Разстояние между храна точка и точка Сортирай също влияят на честотната лента и като jone споменати разликата между groundplane и нищо радиатор кръпка, но дебелината диелектрик също оказва влияние върху честотната лента. За правилното разбиране на pifa по-добре прочетете по-долу книги Planar Антени за безжична комуникация - Кин-Lu-Уонг Компактен и широколентна Антени MicroStrip - Кин-Lu-Уонг И двете са на разположение в този сайт. отношение, balaguru. [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 46 минути: [/ цветен] [/ големина] отидете зр-долу линк http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=276296 [/ цитат] и нямат никаква лаборатория лист за тази цел. нашата лаборатория помощник просто иска да дизайн pifa за GSM 900 и 1800 ленти, една лента и една двойна лента. Аз прочетох много и са предназначени някои, но проблемът е разширяване на честотната лента. ADS се въвежда за нас в тази лаборатория така проектиране в ADS е задължително, в противен случай аз съм относително експерт потребител на MWS CST и аз съм постигане на най-добри резултати там. и не знаят как да се даде на всички тези параметри като, дебелина, и т.н. в реклами.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back