Как да се оцени една антена за GSM телефон?

X

xinxin

Guest
Как да се оцени една антена спектакли за GSM телефон?

може би просто нормални requirements.such като печалба, VSWR, поляризация, ефективност и др

ох.Това е добър въпрос.deoends но за какво искаш да кажеш.дали:

1 - сравнение между антени за GSM или
2 - оценка за certian антена, ако се работи добре, или това, което някога.

За мобилни клетъчни ние използваме сферична антена размножаване ...(повечето случаи) Coz мобилност се нуждае от свободно движение на клетката, както и пълен сигнал получаване andtransmitting покритие.сега!о зависи това, можете да използвате всяка антена, които предоставят на това условие.

за (2), оценка антена работа, следва тестер антена размножаване.което е (както аз мисля, не) на разположение освен в професионален лаборатории.това е така, ние можем да променим антена временни и сравнение на промени в сигнала получени.ако тя е равна.Antena тогава е добре:)

за професионална информация можете да ми ч. или се опитайте да разберете в www.epanorama.net

Ако вашата антена е вече част на телефона, трябва да изключите първо RF предния край на мобилния си телефон от антената.
След това свързване на много тънки (но високо качество) 50 ома кабел на антената.Този кабел (~ 10 см дължина) трябва да бъде прекратена с един конектор SMA, което ви позволява да свържете (като се използва по-дълъг кабел) за спектрален анализатор.
Сложете мобилния си телефон в anechoic камера (за емпирични измервания можете да използвате едно открито поле).
Използвайте за много елемент Yagi, за генериране на сигнал справка (вертикална и хоризонтална позиция).
За метода на заместването (да намери антена печалба в DBD) замените GSM антена с калибрирана дипол.Разликата в db между антени на вашия спектрален анализатор е вашата антена печалба в DBD.
За да намерите на антената образец за различни ъгли, което трябва да сменят телефона и се измерва нивата на всеки 15 градуса.

с уважение

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back