Как да се определят конвергенция, когато с помощта на тренажор?

S

STOIKOV

Guest
Всеки от вас как да се определят конвергенция, когато с помощта на тренажор

[Цитат = Стойков] Всеки от вас как да се определят конвергенция, когато с помощта на тренажор [/ цитат] конвергенция означава, водещи до правилното крайния solution.USE правилното LMS algorithm.adaptive е добро

Доколкото знам, конвергенцията се отнася до решение, което води до грешка, която е по-малко от целта. В верига симулатор, рутината се опитва да реши за възела напрежения, докато се опитва да се уверете, че алгебричната сума от токовете в този възел е нула (сегашния закон на Кирхоф - KCL). Вместо на нула, малък брой обикновено се приема, да речем 10uA. Така че, ако алгебричната сума на ток е по-малка или равна на 10uA, рутината може да се каже, че е * сближили решение. Разбира се, аз съм грубо oversimplifying рутинни тук. Ако системата никога не стига до по-малка или равна на 10uA, рутината може да се опита да намали размера на време стъпка, и т.н. Ако всички те се провалят, обикновено получавате съобщение за грешка, че има проблем * конвергенция *. В този момент, можете да се отпуснете за сближаване, толерантност, да речем, 20uA и опитайте отново. С най-добри пожелания, v_c

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back