Как да се ограничи напрежението?

C

conmgt

Guest
Привет,
Първо, аз съм нов за този форум и не съм акъл в електрониката, но аз съм електротехник.
Имам търговски клас хобелмашина дърво, което е 2 години стар.Има голяма плоска метална маса, което се движи нагоре и надолу по пътя на 4 спирала валове веригата задвижвани от 24VDC моторни направени от Elra.Машината е хранени с 240VAC 3 фаза.Има малък трансформатор за DC моторни който е с мощност от 30VAC / - 4V.Към това е просто PC дъска с токоизправител (4 мнения) и 50V
10000 MF кондензатор.Това е всичко.
Проблемът е, че в един момент 30VAC в борд компютър, произведен 50 VDC и изгори, че 24VDC моторни ... $ 400!А изхода е до 30VDC отново.Въпросът е, как стана това?По-важно, как мога да се предотврати това?Мога ли да добавите нещо между токоизправител и моторните за да се предотврати каквото над 30VDC от минаващи през?Im 'мислене някакъв вид на диодни.Трябва ли да се ограничи VDC до 24?
Да се съхранява в laymans изражение.Благодарности
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Там е токоизправител схема, известна като мост токоизправител и кондензатор за филтриране на изходното напрежение.Но това изглаждане значително повишение на средната DC напрежение на почти пикови стойност (1,4 × RMS стойност).
Това може да обясни, до 45-50 VDC измерени за не натоварване ситуация.Предполагам, че това напрежение ще спад до 30-35Vdc, ако двигателят е свързано.
С цел да се изработи стабилизатор на напрежение, което трябва да знаете максималната текущите изисквани от моторни или номинална мощност.

Както и предполагам това е проектиран да работи така и на моторни недостатъчност е свързана с различни проблеми.

В 240Vac до 24VDC захранване, че машината се използва една от най-простите, направени.Тъй като мрежата напрежението варира така ще DC напрежение продукция.Както вече mister_rf заяви, изходното напрежение също ще се различават с моторни товар.

Ето няколко подходи може да предприема:

Добави барамина съединение към съществуващата си захранване.Това ефективно ще кратки си захранване, когато напрежението е твърде високо, като по този начин се пръкват една запалка / разбиване, но защитата на своя мотор.

Друг подход е да се погледна в замяна на евтините захранване с превключване захранване, че винаги ще генерират 24VDC изисква независимо от мрежата колебания.Тези захранвания също ще incorperate свръх напрежение и повече ток защита, за да защити своя висок долар моторни.Проблемът тогава става намирането какво максимално сегашната моторното безопасно може да тегли, след това можете да изберете подходяща захранване.

Първо, благодаря за вашите отговори.
Изхода на 50VDC бе настъпили докато бях четене 245VAC в трансформатора и 34VDC оставяйки го и отиваш в токоизправител.Аз объркани от това къде допълнителното напрежение бе идват.Що се отнася до сегашните състави, е запалка, която казва T8L250V ... 8A?Аз бях по електронна поща на моторни производителя за очила.

Можете заяви:
Цитат:

245VAC в трансформатора и 34VDC оставяйки го

Мда ... имах предвид 34VAC.Това захранване Споменахте изглежда да е перфектно и прах, няма да бъде проблем, тъй като там е запечатан отделение за всички от електрониката плюс това моторно се използва за 10-15 секунди по време, може би 4 пъти на ден.Не бих се очаква тя да се генерират много топлина.

Когато за първи път проверяват за DC изход 3 седмици преди Взех 50V четене, което се съгласява с 1,4 правило, без товар.Днес, неговите 245VAC до 34VAC до 30VDC продукция отново с нищо свързано с DC изход.Аз
съм объркана.Дали тя дефектни?
Производителят на машината иска да продаде ми ново точно подмяна захранване за $ 180 на базата на 50V I измерва 3 седмици назад.Не съм сигурен какво Отивам да правя.Може би
ще направят барамина себе си и да използвате стария захранването.

Моят сградата има 2 фаза услуга и аз
съм вървят машините за статична фаза на промяна.Когато най-накрая получи шанс,
ще преминат към 120/208Y.Аз
сте инсталирали 1000A основни панела и ютилити компания, създадена нова полюс с трансформатори.

Така е бушон 8A?

Цитат:

Когато за първи път проверяват за DC изход 3 седмици преди Взех 50V четене, което се съгласява с 1,4 правило, без товар.
Днес, неговите 245VAC до 34VAC до 30VDC продукция отново с нищо свързано с DC изход.
Аз съм объркана.
Дали тя дефектни?

Що се отнася до 30VDC са правилни стойност ... ... и като отчитат, че моторното казва 24VDC на нея, това
е малко вероятно, ако нищо.Разбира 50V не е добро.Не мога да кажа със сигурност, ако двигателят е бил загубен за високо напрежение.Всичко, което знам е, че няма приемственост, и че след това
е изключен и проверени оферти за получаване на енергия, идващи към него (7 дни след като спря работа) Четох 50V.

Трансформатора се подслушват за 30VAC за соленоид който превключватели фуража към мотора.

Аз
ще купя включено захранване, ако мога да взема и от петък.

В изграждането на мрежата Четох 240V и всички мои машини бяха изпратени готов за 240 срещу 208 и може лесно да бъде променен след като премина през моята служба.Всеки tranformer в моя машини имат отделни кранове за 208, 240 и 400.Това е свързано най-240.

От четирите жици хранене фаза конвертор, двете от фаза A отидете направо L1 и L2, двете от фаза Б се използва за създаване на L3 в конвертора.

Аз не разбра как да "цитат" на форум, но така аз се извинявам за това, че не правиш това.

Цитат:

Трансформатора се подслушват за 30VAC за соленоид който превключватели фуража към мотора.

Поръчах захранването ви предложи.Jameco имаше голяма цена.За съжаление съм далеч МИ
3000 и взе хит на корабоплаването.Имам нужда от тази машина работи до петък.Тя е твърде късно през деня, за корабоплаване от всеки друг часови пояс.

Както и да е, интересна точка за "noid.Аз
съм като у дома си, но аз
ще проверя утре.Би било хубаво да не трябва да имат нужда и двете доставки и
ще провери конвертор изход при различни натоварвания също.

Мога конвертори се управлява паралелно?Аз
съм много красива, че да изпълняват своите граници по случая.Аз имам две, които дойдоха с имуществото и наистина не могат да разделят 9 товари равномерно между тях, защото това не
е начина, по който да се зарежда ще тичам едновременно.

Може би трябва да се определи коя от трите 240 VAC емисии идват директно от 2ph сервиз и сложи захранване за тях.

Цитат:

Мога конвертори се управлява паралелно?

Видяхте ли ротационни преобразуватели за 2ph да 3ph или 1ph да 3ph?Моите най-голямата моторни е 10hp.Аз съм в средата на инсталирането на нова услуга ... трябва да се осъществява след около 6mos.Добавен след 1 час 8 минути:Аз
съм поставяне на схеми.Страница 1 показва трансформатора, на моторни и превключватели.В превключватели са оценени и за двете AC DC.
"3K1" е "noid.Виждам, че тя не мощност на "noid, но явно се премине от нея.Имам specsheet върху него от TYCO.

http://catalog.tycoelectronics.com/TE/bin/TE.Connect?C=1&M=BYPN&TCPN=3-1393230-2&RQPN=RP310024

Снимката на спецификационен лист не се покаже, че е база монтирани.

За мен, аз не мисля, че въпросите, дали това
е AC или DC.Какво ще кажеш ти?

В схематични е различен от вашия despription в този момент, че не 10 MF кондензатор се подразбира.Това е важно, защото напрежението ist значително по-ниски, без кондензатор.То
е също така убедително решение, защото напрежението ще бъде по-малко натоварване на издръжка.В този случай, с правилни трансформаторни подслушване избрана, моторни трябва да издържат на напрежение 30 V в discontinous операция.Аз също видях, че на две скорости операция за моторни е постигната, съществува риск от претоварване би било по-бързо диапазон само.Двете скорост опция е и причината, поради които DC доставка разтвор може да бъде подходящо.

Съгласен съм, на
10000 LF кондензатор не е в схематични, но тя със сигурност е на трансформатора ... виж снимка.Можете ли да опишете къде виждате две скорости операция.Мисля, че си спомням там е две скорости, но не можех да го видя по схеми.

Също така, exisitng трансформатор казва Netzteil: макс.30VDC/7A трябва да отида с 30V захранване?Моторното ясно казва 24V ... виж снимка.Електрозахранването Просто подредени могат да осигурят 20-28VDC, но друг модел предлага 27VDC до 33VDC.Аз наистина трябва да получи това право.Моля, проверете си други места за повече снимки.Благодарности

В схематични е много полезна.
Електрозахранването е съставен малко странно, но от предишната си снимки не мога ясно да видите големи електролитни капачка в електрозахранването.

Виждам, че реле (3K1) се задвижва от напълно различни източника, така че трябва да работят с 24VDC захранване.

В схематични показва ръчни превключватели за период (3S1) и надолу (3S2) експлоатацията на бърза скорост.Няма проблем там.

Релето 3S3 появява автоматично да работят моторното на бавна скорост, предвидена само.Релето 3S4 ключове от бавна скорост до висока скорост, а също и ключове за ръчна работа само.Това звучи като как работи машината?Ако е така, преминаването към 24VDC захранването ще ви накара да загубите нормално бавна скорост на работа в автоматичен режим.Вместо това ще имате бърза скорост за авто и ръчен операция.Това би могло да бъде проблем.

I информация от схематични че трансформатор (3T1) първична е жични да L1 и L3.Ако L3 е псевдо фаза от статични 3ph конвертор тогава проблемът е може би вашата 3ph конвертор, и ти трябва да преминат към използване на L1 и L2 за първична трансформатор.

3S1 е височината изключвател преминаване (твърде висок), 3S2 (твърде ниска).

3S3 е натиснете бутона им за повишаване на таблицата (само) ... много важно.

3S4 са за ръчно нагоре и надолу.

Ако разбирам правилно, на токоизправител получава своя принос от страна на 9.5VAC кран, когато им 3S3 бутон е натиснат.

Добре, предполагам,
че ми трябва нещо между DC от оригинала и моторното.Всякакви предложения?

Това не
е изненадващо, всъщност се частично различни схеми за една машина.Така че не мога да кажа, ако двете скорост операцията, съществуващи в момента машина версия.При схематични обаче 3S4 е извършване на бърза скорост на движение и 3S3 бавна скорост.3K1, захранвани от различни доставки, както каза, е само постигане на сигурността на веригата функция за моторни ми мнение.

Електрозахранването вид табела ясно показва, 30V DC.Когато кондензатор се използват по схема, трансформатора може да се очаква да имат по-ниско напрежение ПрТ изхода, например 25 В. Тогава двигателят трябва да се operatable без повреди, особено като "50% ED" от типа табела показва, че само редуващ операцията е предназначен.Не натоварване напрежение с моторно разстояние може да бъде вероятно висока, но няма да означава твърде много.

Така, с които споделям johnyaya
на внимание, че въвеждането на напрежението на трансформатор може да бъде твърде висока.Аз виждам от снимката, че
е жични за 230, нали мярка вход напрежение в терминала?

Освен това мисля, че това
е нормално от полза да се обади на производителите (Felder) техническа помощ, особено ако е очевидно, без документи промени в окабеляването съществува.

PS: Аз не мисля, че промяната на машината е необходимо.Ако входа на напрежението на трансформатор е твърде висока, може да жица за 400 V вместо това.Ако двигателят се движи все още (с приемлива скорост), тогава всичко ще се оправи

Аз бях по телефона с Felder.Техните услуги момчета са добри с механична бита, но са stumped по електроника.Искат просто да си купя още една от своите трансформатори.Ако не го имат overvoltage защита?Това може да ми спаси $ 400 моторни.В този момент си мисля, че трябва да използват съществуващите захранване и добавете защита.Какво ще кажеш за средната Е SD-350C-24?

Цитат:

3S1 е височината изключвател преминаване (твърде висок), 3S2 (твърде ниска).

3S3 е натиснете бутона им за повишаване на таблицата (само) ... много важно.

3S4 са за ръчно нагоре и надолу.

Ами хора, аз просто се върна от бране на нови моторни и нов оригинален захранващ за $ 480 общо.Ще се работи върху това тази вечер.

Вашите права за 3S4 и аз определено
ще проверява за да видите кои са диви крак и се уверете, че да се поддържа захранването на разстояние от него.Аз
съм също ще се опитам FvM
на мисълта за ползване на 400VAC кран и вижте колко бързо таблицата се движи нагоре и надолу.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back