W
wizardz
Guest
Аз наблюдават много случаи, в документи, в нашата измерване RF а също и в пълна симулация на вълната, че "индуктивност срещу freqeuncy" обикновено капки в Sub-Zero-гигахерцовия обхват, т.е. няколко мега херца гама
За нашия случай с micromachined 3D намотка индуктор, че спадът е съвсем очевидно.Предполагам, че подобна капка случва в планарна спирала или симетрични indutors.
В индуктивност е извлечен чрез израза:
-1 / (2 * пи * * Честотен Imag (Y11)))
Как да се обясни това phemonenon?
Предполагам, че грешки при измерване на Sub-Zero-GHz може да има някакъв ефект.Но как за резултатите от пълна симулация на вълните, както в HFSS?
Други резултатите от изследванията показват, че вътрешна индуктивност на проводника капки с повишаване на честотата.
Или метод за извличане ще въведе някакъв ефект.
Всеки, който може да ми помогне с това?
За нашия случай с micromachined 3D намотка индуктор, че спадът е съвсем очевидно.Предполагам, че подобна капка случва в планарна спирала или симетрични indutors.
В индуктивност е извлечен чрез израза:
-1 / (2 * пи * * Честотен Imag (Y11)))
Как да се обясни това phemonenon?
Предполагам, че грешки при измерване на Sub-Zero-GHz може да има някакъв ефект.Но как за резултатите от пълна симулация на вълните, както в HFSS?
Други резултатите от изследванията показват, че вътрешна индуктивност на проводника капки с повишаване на честотата.
Или метод за извличане ще въведе някакъв ефект.
Всеки, който може да ми помогне с това?