Как да се обясни L спад на Sub-Zero-GHz freqency?

W

wizardz

Guest
Аз наблюдават много случаи, в документи, в нашата измерване RF а също и в пълна симулация на вълната, че "индуктивност срещу freqeuncy" обикновено капки в Sub-Zero-гигахерцовия обхват, т.е. няколко мега херца гама

За нашия случай с micromachined 3D намотка индуктор, че спадът е съвсем очевидно.Предполагам, че подобна капка случва в планарна спирала или симетрични indutors.

В индуктивност е извлечен чрез израза:
-1 / (2 * пи * * Честотен Imag (Y11)))

Как да се обясни това phemonenon?
Предполагам, че грешки при измерване на Sub-Zero-GHz може да има някакъв ефект.Но как за резултатите от пълна симулация на вълните, както в HFSS?
Други резултатите от изследванията показват, че вътрешна индуктивност на проводника капки с повишаване на честотата.
Или метод за извличане ще въведе някакъв ефект.

Всеки, който може да ми помогне с това?

Здравейте, wizardz:

Това се дължи на полето и текущото разпределение на напречното сечение на промени TLN много на честота в близост до DC, особено за загуба структура.Той е подобен феномен в смисъл, дълбочина на кожата.При много ниска честота, сегашната е разпространил в повече напречно сечение и област на L и R промяна на много ниска честота.Можете да прочетете допълнение на ВВ IE3D User's Manual за по-пълно обяснение.С уважение.

Jian Благодаря ви за вашата доброта.

Аз по този начин са друг въпрос.
Много статия все още използва аналитичен модел като "парников метод" или формула в книгата Grover's.Но тези изчисления са индуктивност честота независим (мисля, че това са ниски честоти случай).Означава ли това, те са резултатите до DC?
Или ние наистина се използва стойността на определена честота на интереси, извлечени от -1 / (2 * PI * * Честотен Imag (Y11))) при изготвянето на схема с дросели?

В моя случай, за да падне от DC GHz е доста голям (30%).Предполагам, че това по-голям спад от широко използваните планарна дросели се дължи на дебели метални ли да използвам в индуктор.

Здравейте, wizardz:

Ако формулата добиви L независимо от честотата, обикновено трябва да бъде от статично Solver.

Обикновено, проводимост в метала и околните материали могат да се промени съществуващото и областта разпределение на структура, много, когато честотата се променя.Тази промяна може да създаде signficant промяна в областта на научноизследователската и Л стойности на TLN.Той обикновено не се променя стойността С много.За най-microstrip линия, не можете да видите L и R промени много.Това е така, защото редовно microstrip линия, не са много загуби.Все пак, ако се опитате да се намали ширината и дебелината на лентата, вие ще видите, че стойността L промени диво при ниска честота.

С уважение.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back