Как да се намали шумът от реч сигнал?

M

malaguena

Guest
Здравейте всички, аз трябва да намали шума на речта си сигнал. Има всички тествани алгоритми, писмен код или изпълнява програми, които мога да използвам в рамките на моята кандидатура, за да се ускори моята кодиране продължителност? Благодаря за вашата помощ, най-добри пожелания

може да ви даде подробности относно чрез която можете преминаване на сигнал или софтуер, който ви се използва, за да симулира кодиране на речта си сигнал ....

Аз ще го използвате в рамките на моята теза. Моята теза е за разпознаване на реч, но преди процеса на извличане, аз трябва да намали шума на сигнала.

Основното нещо е лентовия филтриране, която премахва шума извън честотния обхват на интерес .... После има нужда от ехото, което се дължи на размисъл и други несъвършенства .... има много алгоритми за отмяна MMSE ехо, ML и др ... други присъщи шумове са трудно да се намали и са най-вече поради канал ....

Първото нещо е да се разбере източникът на вашия шум. различни шум се нуждае от различно лечение.

Аз alread опитах филтриране lowpass. После, като се препоръчва, аз ще търси елиминиране на ехото .. Благодаря за вашата помощ .. [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 1 минута: [/ цветен] [/ размер] [цитат = ebook123456789] Първото нещо е да се разбере източникът на вашия шум. различни шум се нуждае от различно лечение. [/ цитат] Как мога да определи източника на шум?

За да изясни ebook123456789 на въпроса, какъв вид на шума е? Какво звучи? Ако не можете да идентифицирате шума, може да качите един малък файл за проба, че можем да играем. Ако прикрепите файл към EDAboard съобщение, ще трябва да ZIP или RAR тя.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back