Как да се изчисли силата ивици в среща с 10 точки

M

mujju433

Guest
Искам ясно explaination, който може да ми обясни?
с малки примери

Plz се направят някои изследвания и ми обясни
Чао се грижи

Здравейте mujju как RU?Надявам се, U ще се оправи?

Do U помниш ли ме?Сега deepa2, работещи в Ченай, аз се надявам U помниш ли ме?unfortunatley стария номер е повреден, така че аз загубих Ур ID, throgh този edaboard, открих Ур номер, и аз пощенски U сега, аз се надявам U помня и ще ми отговори скоро .. ми изпратите Ур номер ... ASAP разчитат твърде скоро ...

чао ...

моля, нека всеки един зная.ако искаш да се знае не е необходимо на двойки или на ширината на властта ивици.

Във всеки случай, ако U може да направи анализ на властта използват напрежение буря с Среща или друг еквивалентен капка ИЧ анализ инструмент, който да може да се изчисли

Пей

Здрасти,
info.

Като цяло, трябва да се плътност на тока, разрешени от слой ивица метал, г
информация.от леярна документация (единици A / M), мощността напрежение, необходими в процеса (т.е. ако VDD VSS = 0 волта) и оценка на мощност консумирана от своя дизайн (мисля, че средствата се изчисли въз основа на това на използваните клетки) .
can be derived from the standard P = I * V formulae using the data above.

Грубо казано, средният ток, Iave
могат да бъдат получени от стандартните P = I * V формули на основата на данните по-горе.
От това, можем да получи общия ширини, необходими за ивици с помощта на:= Total width of stripes * d
.

Iave
= Обща широчина на ивици * D.

Така че, ако общата ширина на необходимите ивици е 100um и ние искаме да се използва ивици на 10um ширина, след това ние трябва да се използва 10 ивици.Все пак, ако се изчисли чрез изричане ще искате да поставите само 8 ивици, всяка ивица трябва да бъде най-малко 12.5um широк.

Тъй като това изчисление е груба оценка, по-добре добавите допълнителен райе или се разшири от, да речем 10%.
А Floorplan ИЧ анализ ще потвърди, ако си ивици са достатъчни.

С най-добри пожелания.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back