Как да се изчисли Ш / Д в 0.13um CMOS?

D

dd2001

Guest
Какво ново formules да се изчисли Ш / Д за 0.13um CMOS?

Книгата на Алън (CMOS Analog Circuit Design) даде 0.8um дизайн formules, ми казаха, че е неактуална, не могат да бъдат използвани за 0.13um дизайн.

Ако използвате дълго транзистори в 0.13u все още можете да използвате същите стари формули - докато краткосрочните последствия канал не са Vey силно изразена.За по-кратък канали - както това, което някога ти ще се използва все още неточни.Трябва да се коригира чрез симулация.В тази връзка бих използват същите формули, за да получите приблизителен размер на транзистори и след това да използвате симулации, за да коригира схематични.

благодарности.

Още един въпрос.

Симулацията абсолютно не отговарят на schemetics, как мога да променя схемата на 0.13um модел, т.е. трябва ли да се промени lumped R да ditributed RLC и се добавят някои RLC да NMOS или PMOS lumped модел в моята schemetics?благодарности.

Какво искаш да кажеш с "симулация не отговарят на схеми"?Ама вие не знаете тече симулация на схеми?Или сте очаквали от поведението на различни схеми от тази, която получих от симулация?

Какво ми е да кажа е, че трябва да добавите допълнителни паразитни RLC на всяка врата, Канализация, Източник на NMOS транзистори и PMOS да ги близко до реалното вериги силиций, или пък просто да използвате PMOS и NMOS транзистор модел тренажор тогава автоматично ще се добави към паразитни RLC ми симулация в 0.13um?

В схематично ниво, предварително оформление,
за CMOS, ако използвате BSIM, не е нужно да се добавят всички тези prasitic, има стойност в този модел.

В извлечени ниво, след оформление,
използването на инструменти за извличане за извличане на паразитни и направете симулация.

В предишните, аз не получат това, което искаш да кажеш променят модела схема?Правиш RF CMOS?че трябва да добавите компонент висока честота?Какъв модел използвате?BSIM?EKV?MOS903?др ...

RF IC deisign:

АЗ употреба Ниво 28, тя е модел, RF-широко използване по браншове.

След след симулация, трябва да добавите тези паразитни компоненти в първоначалното ми schemetics?И delive НАСТОЯЩИЯ промяна schemetic с шефа?

Ако използвате специален модел RF за транзистори тогава то би трябвало вече да включи в себе си висока честота ефекти, необходими за проектиране RF - като устойчивост порта, може да се разпределя модел на транзистор области др Не се опитвайте да променят модела!
Можете да си предварително симулации оформление на схематично ниво, както го вкарвам схематични си редактор.Разбира се, ако искате, можете да сложите допълнителни кондензатори в някои чувствителни възли, но тези оценки ще бъдат само на parasitics добавяте от оформлението.Това се основава на вашата преценка.След като оформление е направено, за да извлечете parasitics от нея, и resimulate на дизайна.Обикновено от оформлението, което получавам извлечени netlist, където сте двете транзистори и parasitics (и кондензатори, резистори).Това netlist е доста различен в това отношение от предварително оформление netlist.Можете да го използвате с вашия симулатор да направите след симулации оформление.Аз няма да ви посъветва да backannotate оригинални схеми с parasitics - ако се направи това, ще стане каша.Нито вие, нито шефът ви ще бъде в състояние да разберат и да намерят своя път в новите схеми.Въпреки това, можете да добавите към схематични някои от важните parasitics в някои от важните възли, които оказват влияние на най-functionallity.По този начин все още имате четящо схематично и нещо, което отразява оформление.Но винаги след Sims оформление на пълното netlist извлечени от оформлението.
Надявам се това да помогне.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back