Как да се изработи яги антена?

F

freqzt

Guest
Здравейте всички, Някой знае ли как да се изработи яги антена на 2.4 GHz. Какво е най-добрият симулатор (CST, HFSS и т.н.), за да се симулира тази антена? Благодаря.

имате нужда от вашата антена спецификация на първо място, преди да вземете решение, какъв вид на антена ще бъдат използвани. На 2.4 GHz, би могъл да изглежда тип квази-яги, тя е по-лесно за проектиране на мрежата фураж и могат да се изграждат върху платката

Аз използвам понякога 4nec2 симулатор. Тя е безплатна и лесна за използване. Проблемът е, че не можете да отмените. Ive симулирани UDA яги антени, че SW. Марио

[Цитат = па-cas1] Аз използвам понякога 4nec2 симулатор. Тя е безплатна и лесна за използване. Проблемът е, че не можете да отмените. Ive симулирани UDA яги антени, че SW. Марио [/ цитат] Как мога да получа 4nec2 симулатор?

в книга balanis, можете да намерите дизайн на процедура за яги антена

[Цитат = freqzt] Здравейте всички, Има ли някой знае как да се изработи яги антена на 2.4 GHz. Какво е най-добрият симулатор (CST, HFSS и т.н.), за да се симулира тази антена? Благодаря ви [/ цитат] можете да се обърнете към книгата антена от stutzman. софтуер, некласифицирани другаде и hfss е по-добре за симулация антена yaghi.

Мисля, че SuperNec е най-добрият софтуер за esign и симулация на яги антена! в този софтуер можете да използвате структурата на яги без всеки един чертеж! като кръг или правоъгълни от choozing от менюта на софтуер!

Яги-UDA антени са сравнително добре разбира и има значителна информация за техния дизайн достъпни. Бих започнал от вземане на решение за размера на ограничения и RF параметри, които желаете. Яги антена Дизайн от Джеймс Л. Лоусън биха могли да бъдат полезни. Тя е от ARRL. Що се отнася до дизайн на софтуер най-добрите от тях е може би имате и са запознати с. Рутинно използване HFSS по време на работа и притежават собствен седалка за случайни консултации. Намирам, че инструмент особено полезно, защото има широка приложимост, но това не е нито лесна за използване или евтина. Това е моя "най-добрите" софтуер, но има други, които също могат да бъдат избрани и се използва с euqal успех. Въпросът е хардуера и как тя изпълнява не, който симулатор е бил използван за дизайн на антената. Готварска книга като дизайн информация можете да намерите в по-горе книга достатъчна.

hfss в моя opnion ще изпълни всички Ур нужди и по-добре да се симулират яги UDA тип антени, но малко време, докато desiging ..

Съгласен съм с вас, че hfss е много мощен. Но аз мисля, че не е лесно да се симулира яги антена използване hfss. Нуждаете се от повече усилия, за да се симулира го използвате hfss. Имате ли пример за този файл или урок как да се симулира яги антена използване hfss?

Мисля, че най-добрият софтуер за симулация на тел антена като Яги, еднополюсен, дипол, а ... е superNEC

можете да изтегли съдебния процес 45 дни Зеландия пакет, използвайки mgrid симулатор, тя даде добри резултати

@ Mvdeepaknair Благодаря ви за пример файл. Аз отвори този файл, използвайки HFSS 10 и работи правилно.

Едно нещо, което трябва да имате предвид е, че някои от тези симулатори приемем, диелектричен (и nonconducting) бум. Диаметърът на бума, ако тя е проводник има голям ефект върху печалбата на дадена честота.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back