Как да се изработи цифров преминете към мач от 50 Ohm или 75 Ohm RL?

W

wizardz

Guest
Имам въпрос за аналогов проект. В този проект, аз трябва да дизайн усилвател, че могат да се сравняват 50 ома или 75 ома изход импеданс с помощта на цифров ключ. Аз съм обмисля да използва източник етап последовател изход. Чрез промяна на тока на източника последовател, може да се промени (суич) GM, и следователно 1/gm да съответства на 50 Ohm / 75 ома импеданс изход. Има добри начини да се включите / изключване на текущия източник на последовател на източник от cascoding един за включване / изключване на MOSFET? Или има по-добри начини да превключвате между 50 ома и 75 ома? Благодарим Ви!

Ако ме бяха и мощ не е проблем, щях да се опитва да направи последовател FETs незначителен източник импеданс, многобройни пръсти witn N * 25 ома източник баласт парче и контрол на портата, дали всеки от тях са "за" или "изключено" за паралелно импеданс искате. Тъй като не се търсят непрекъснато променливост, вие не може да се наложи постоянен контрол (с всички въпроси на водене на GM-пристрастия схема на 50 ома достатъчно точно). Тънък филм резистор с ниско TC, ако има такива, ще бъде много по-последователно w / процес, напрежение, температура. Превключването е винаги по-лесно, по-нататъшното нагоре по веригата, можете да го направите.

Аз мисля по същия начин, бихте могли да си купите SPDT аналогов превключвател, предназначени за честотна лента на сигнала и да постави 50ohm на един вход и 75 ома на други ресурси, след това превключвате между двете по каквато и да е натоварване, което трябва.

Благодаря за вашия отговор. Проблемът е, че имам нужда от опростена техника, за да се постигне 50 ома или 75 Ohm. Аз съм мисля за промяна на тока на източника последовател. Например, cascoding превключвател, разположен върху един клон на източник на ток, огледало и след това cut-off/open текущия клон. Намеря там е свързано с някои съображения за дизайн, е трудно да се определи постоянно напрежение на възела, където ключ и източник на ток, е conected време "на" състояние. Има ли по-добри начини?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back