Как да се изработи високо MOS изпълнение шибалка?

Y

yyliang

Guest
Здравейте, аз съм проектирате включен кондензатор интегратор, но срещнали трудности при дизайна на ключове, изглежда, че има ток от извора или канализация, някой може да ми помогне? Как мога да получа високо MOS изпълнение Switch?
Благодаря предварително.

Има ли някаква причина не можете да използвате интегрирана CD4066 шибалка?
Вътре ще намерите 4 двустранни превключватели.

е diffcult да направя.
свържете се с леярна, да ги изиска и контрол.

И вие можете да добавите ключа "L", се уверете, че не най-малките.

първо съотношението на Ш / Д трябва да бъдат оптимизирани, а след това изберете suitalbe абсолютната стойност на W и L. Ако все още не може да отговаря на изискване, използвайте сляпо устройство или да приемат bootstraping или долна плоча техника за вземане на проби.

MOS ключ за Sample / задръжте нужда ниски течове, просто MOS като CD4016
е по-добре, отколкото CD4066,

но CMOS Switch CD4066 имат ниска Rds ..

В ASIC дизайн, можете КН употреба "сляпо SW" намали charge_inject & feed_thru часовник
Може би ", освен ако" -> някои porfessor каза дори учебник каза
добави сляпо преминаване може да намали charge_inject

Друг проблем, то ще Rds & Vth спад на MOS Switch
в някои волта двойна верига като такса помпа за употреба PMOs Hi-V вход
(nmos Vo = VIN-VTN), но въпреки че ..VIN = 2 * VIN-v1 ..

Аз симулация намерите Во = 6.16v не 3.3V * 2 = 6,6 волта все още има спад
CMOS Switch ли да използвам 20/0.5 * 200 размер ..

има някой някога дизайн charge_pump ASIC, Йо = 100 mA
може ли да ми кажете как да проектирате MOS Switch

Използването на диференцираното схеми ще помогне за намаляване на такса инжекция.Вижте основния lieterature така CMOS дизайн (Razzavi).

В случай, че часовникът на PMOS и NMOS да бъде определено срещу фаза?

Аз "Предполагам," eda4foru средства, някои верига използва като превключвате
флаш A / D конвертирате капачка Switch употреба предусилвател cirucit обикновено използвам
диференциално пътя на сигнала ..

но проблемът е MOS ключ за употреба, charge_pump верига ..
помпа 1.5V -> 5.5V производство и употреба добро преминаване намаляване на volt_drop & Rds ..

можете да използвате сляпо преминаване или преминаване предаване портата, за да се сведе до минимум теч от източника и drain.also за преминаването U изискват за резистентността е много ниска, така оптимизира W / L ratio.clock за сляпо ключът е малко забавен WRT Switch

увеличаване на Л и оптимизиране на W

За аналогови IC дизайн, просто трябва да изберете право топология, тогава по-добре с какво тактова честота и честотата на сигнала е, работи се на разумен срок уреждане, може да реши преминаването W и L, а след това използвайте Bootstrapping часовник за критични ключ.Моля пропуснали сляпо превключвател, не е вярно, в някои случаи.

може да ви даде информация за ефективността на часовник за Bootstrapping (Pass-порта) ключ и насипни източник напред-предубедени поляризация в 0.12u технология?

Leackage винаги е там.Проблемът е, колко.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back