Как да се измери S2P на антената, използвайки мрежов анализатор!

0

051021031

Guest
Здравейте, всички, искам да попитам, ако можем да мярка и износ S2P файл на антена с помощта на мрежов анализатор. Знам, че някой може да го направи. Но аз не знам как са на стенд за изпитване. Тъй като антената има само един порт, за да се измери S2P, мисля, че ние трябва да се отнася до антената като устройство от две порт. Ето защо аз предполагам, може би, когато започнем да се измери антена, първо ние използваме един край на диференциала трансформация, като 180degree хибридни разклонител, след това един порт антена има два порта. Тогава можем да измерим антената с помощта на мрежов анализатор. Описанието по-горе е само моето предположение, аз наистина не знаят правилните стъпки. Ако някой знае как да го направя, ще ви моля да ми даде някои коментари? Благодаря ви много! Крик

[Цитат = 051021031] Здравейте, всички, искам да попитам, ако можем да мярка и износ S2P файл на антена с помощта на мрежов анализатор. Знам, че някой може да го направи. Но аз не знам как са на стенд за изпитване. Тъй като антената има само един порт, за да се измери S2P, мисля, че ние трябва да се отнася до антената като устройство от две порт. Ето защо аз предполагам, може би, когато започнем да се измери антена, първо ние използваме един край на диференциала трансформация, като 180degree хибридни разклонител, след това един порт антена има два порта. Тогава можем да измерим антената с помощта на мрежов анализатор. Описанието по-горе е само моето предположение, аз наистина не знаят правилните стъпки. Ако някой знае как да го направя, ще ви моля да ми даде някои коментари? Благодаря ви много! Джак [/ цитат] Здравейте, За да се измери S2P, ние се нуждаят от две порт устройство. порт-1 трябва да се transmited мощност над порт-2 трябва да бъдат получени мощност. Сега ... Можете да се хранят Anteena в единия край и recive в другия край, отколкото можете да мярка S2P. Знаете ли да отговори на Ур въпрос ...

Благодаря ви за вашия отговор, Tomhive. Възможно ли е да се измери S2P файла на само една антена? Защото в HFSS, ако ние използваме мулти-порт, за да се възбуди антената, тогава ние може да получите файла SNP. Също така мисля, че можем да използваме една и съща схема, за да получите S2P файл на една антена. Можете ли да ми дадете някои коментари? Крик

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back