Как да се измери вход / изход връщане загуба на миксер с VNA

B

baltoudi

Guest
в момента съм 5 GHz миксер за измерване на неговото връщане, загубата, използвайки 2-мрежов анализатор. Тъй като този measurments трябва да се вземат в условия на динамичен, тогава аз съм в съмнение, че ако изпомпването на LO сигнал на миксер, докато RF и ако портове са свързани съответно порт-1 и 2 на VNA ще унищожи 2-портов VNA. Всеки, който има коментари как да го направя правилно?

Вижте снимката на настройка на измерване. Чао

Моят приятел и колега marcomdd показа добър метод за измерване в динамичен режим на coefficent за размисъл. Моят опит с миксери измервания е следното: 1) Мрежови анализатори, които обикновено може да приеме сравнително висока мощност, без да demage, най-малко 100 MW за SNA и повече за VNA. 2) Ако имате VNA, защото е настроен, може да се измерва директно SII R порт и аз пристанище. Настроен вериги от смущения, причинени от LO leakege. 3) може да се измери SII L порт, ако извън властта на VNA е достатъчно силен. 4) Разбира се затвори всички неизползвани пристанище в съвпадащи натоварване. 5) по-трудно е измерването на sij, прочетете Agilent AN и PN

Имам нужда да се знае добре, когато ф измерва SII R и I порт чрез VNA, ф помпа миксер с LO сигнал @ L порт или да се свържат само с 50 прекратяване ома? защото аз не го помпа с LO сигнал генератор, но с един 50 ома прекратяване @ L порт, което води до загуба на много, много лошо връщане (RF мощност инжектира =- 20 до 0 МОКПО)! кой е правилно?

Baltoudi съмнение, тук е това, което каза по-горе, това е само как да го помпа с 50ohm прекратяване, но не се свърже ДВ? Имам нужда от вашата помощ.

[Цитат = baltoudi] и трябва да се знае добре, когато ф измерва SII R и I порт чрез VNA, ф помпа миксер с LO сигнал @ L порт или да се свържат само с 50 прекратяване ома? защото аз не го помпа с LO сигнал генератор, но с един 50 ома прекратяване @ L порт, което води до загуба на много, много лошо връщане (RF мощност инжектира =- 20 до 0 МОКПО)! кой е вярно? [/ цитат] Трябва да изпомпва LO порт!

[Цитат = Xinxin] Baltoudi, тук е съмнение, това, което каза по-горе, това е само как да го помпа с 50ohm прекратяване, но не се свърже ДВ? имам нужда от вашата помощ. [/ цитат] Какво искаш да кажеш?

Когато трябва да измерите RL в пристанището LO трябва да помпа LO порт. Обикновено едно VNA не е в състояние да предоставят необходимото ниво на мощност, така че е добре да се използва измерване за настройка, равна на снимката по-горе.

marcomdd, искаш да кажеш с цел да се измерят всички връщане загуба за R, L, и аз пристанище в динамичен режим чрез VNA, миксер трябва да се изпомпва с външен LO генератор на сигнали в L порт, нали? Причината, поради която аз настоявам за използване на VNA (а не SA) е, че VNA измервания може да спести повече време, когато метене към честота и ниво на мощност и дават относително по-точни резултати.

[Цитат = baltoudi] marcomdd, искаш да кажеш с цел да се измерят всички връщане загуба за R, L и I пристанище в динамичен режим чрез VNA, миксер трябва да бъде изпомпана, с външен LO генератор сигнал на L порт нали? [/ цитат] Точно така! За RF и АКО пристанища RL измервания можете да използвате VNA. Но аз не мисля, че вашият VNA може да изпомпва LO пристанище с правилната мощност. Така че, за измерване на LO RL само, че е по-добре да се използва за настройка на SA.

Карам L пристанище с подходящо ниво на мощност, по време на измерване на R & I пристанища! Типични стойности за L мощност 10 МОКПО. Разбира се CW сигнал, и предпочитат лъжлива "чисти" генератор. Хармоници не са важни, тъй като те се генерират по някакъв начин във вътрешността на миксера. Ако искате мярка SII L порт, проверете с електромера, ако ви VNA е в състояние да достави достатъчно енергия, някои Agilent 872x и Anritsu 37xxx може да го направи. След това затворете другите 2 порта в съвпадащи натоварване и малко внушение. Когато SII мярка в R & I пристанища, бъдете сигурни, че генераторът е добре съчетани, или място феритни изолатор или атенюатор целия L пристанище. Насладете се на измерване, а не чат

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back