Как да се измерва диелектрична константа на печатна платка

C

chamrk

Guest
Аз съм разработване на антена за прилагане на Zigbee (2.4 GHz ISM Band). За да направите кръпка на ПХБ антена Трябва да намеря диелектрична константа на платката. Аз не разполагат с никакви спецификации на платката. Аз съм се чудех как да намерите диелектрична константа (евентуално с помощта на LCR метър). LCR метър в нашата лаборатория, не го дам директно. Може ли някой, моля да ми даде някои насоки върху него. В един от прилагането отбелязва в Chipcon (аз съм с един от своите трансивъри), те са използвали сгънат дипол антена PCB. Имам ли нужда от земята самолет, ако използвам това? Има ли все пак да се провери антената без интегриране на радиостанцията. Трансивърът трябва да бъде монтиране на повърхността. Аз съм малко нова PCB дизайн антена и ще се радваме на всяка помощ и посока към някои прости инструкции дизайн. Благодаря.

А какво ще стане, ако мярка капацитет на PCB? след това можете да извлечете диелектрична константа от формулата за капацитет C = εoεr * S / T D.

Здравей, диелектрична константа в зависимост от вашата операционна честота. По-точно стойността на εr се определя чрез измерване на действителния забавяне на разпространението на сигнала в следа с помощта на рефлектометър Време домейн с единица инч / НЧ или PS / инч. Например в 10MHz средната стойност εr на FR-4 материал е 4.6 и ще падне до 4.1 в 1GHz. Можете да се обърнете към IPC-2141 за източника и референтни. Goodluck ...

Agilent има инструменти за измерване на диелектрична: |

Опитах се да измерване на диелектрична константа на FR4 с VNA и парче на dilectric измерване резонанс в следната формула: ФМН ^ 2 = C ^ 2/er * ((n/2L) ^ 2 + (m/2W) ^ 2) Измерих резонанс frecuencies, но аз не знам, как да получа целочислени стойности на myn, защото аз не знам какво ФМН съответстват Измерих квадрат 10 * 10 см ^ 2 с височина 1,55 диелектрик и две слой мед от 0,025 мм височина . Чудя се, ако някой може да ми помогне. Благодаря

Как измервате капацитет? Какъв инструмент да използвате? Чудя се, ако ми помогне Благодаря [цитат = dkace] какво ще стане, ако мярка капацитет на PCB? след това можете да извлечете диелектрична константа от формулата за капацитет C = εoεr * S / T D. [/ цитат]

Здравейте всички, един метод, който аз не съм намерил да бъде доста ефективен при характеризиращи свойства на някои даден материал PCB, е следното: 1. дизайн пръстен резонатор (дължина трябва да бъде цяло число кратно на дължината на вълната, че сте проектиране, пренос линия заедно в паралел с пръстен), използване на някои приблизителна стойност за εr 2. измислям пръстен резонатор и мярка S21 с VNA. 3. resimulate пръстен резонатор дизайн с един и същ симулатор, че сте възнамеряват да използват за антена дизайн 4. коригира εr и tanδ на субстрата модел в симулатора, до спадове, а наклонът на S21 отговаря на измерената. Използва този метод, характеризиращи FR4 материал на 10 GHz за кръпка антени и има добри резултати. Надявам се това помага ...

бъдете внимателни за измерване на реанимацията в работната честота. Имам проблем с моя проект, имах Er някаква друга честота и работи на друг, така че имам грешни отговори. но можете да видите листа с данни на търговско дружество или не, като споменати по-горе отговори и аз не се споменава отново. Те са доста добре. Наздраве.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back